Skip to content

Deze week in bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

25 december 20224 minute read

Deze week en in de komende periode is weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Deze week in Bibliotheek Voorschoten

Datum Aanvangstijd Activiteit / Spreekuur
Zo 25 dec Bibliotheek Gesloten
Ma 26 dec Bibliotheek Gesloten
Di 27 dec 10.00 uur Digitaal Spreekuur
Di 27 dec 10.00 uur Formulierenbrigade
Wo 28 dec 14.30 uur Voorlezen
Vr 30 dec 13.30 uur Financieel Informatie Punt (FIP)
Zo 01 jan Bibliotheek Gesloten
Di 03 jan 10.00 uur Digitaal Spreekuur
Di 03 jan 10.00 uur Formulierenbrigade
Di 03 jan 13.00 uur Nieuw Spreekuur: Het Leerwerkloket

Deze week in Bibliotheek Wassenaar
Datum Aanvangstijd Activiteit / Spreekuur

Zo 25 dec Bibliotheek Gesloten
Ma 26 dec Bibliotheek Gesloten
Di 27 dec 14.00 uur Digitaal Spreekuur
Vr 30 dec 14.00 uur Spelletjesmiddag ‘Palaver’ voor ouderen
Za 31 dec 10.30 uur Voorlezen
Zo 01 jan Bibliotheek Gesloten

Hoge energierekening? Kom naar een (gratis) ‘Warme Kamer’!

Bibliotheek Voorschoten en verschillende buurthuizen in Voorschoten hebben zich aangesloten bij de campagne ‘Warme Kamers’ van het Leger des Heils. We vragen aandacht voor mensen die deze winter in de knel komen door een hoge energierekening en behoefte hebben aan een warme plek in de buurt. Iedereen die overdag een warme plek zoekt, is welkom.

Loop gerust binnen voor een kop koffie, de krant of een tijdschrift, om te werken of te ontmoeten, huiswerk te maken of gewoon om op te warmen.

Het Leger Des Heils heeft een overzicht gemaakt van alle plekken waar mensen binnen kunnen lopen voor ontmoeting op een warme plek. Hiermee ontstaat er ‘een deken van warme kamers’ over Nederland. Op de website www.warmekamers.nl vind je alle locaties.

Schermafbeelding 2022 12 20 124315

BFF Night Misfit The Switch
Kom in de kerstvakantie samen met je besties naar de BFF Night van Filmhuis Wassenaar! We draaien de film Misfit the Switch en voorafgaand aan de film en tijdens de pauze kan je samen met je bestie(s) op de foto, een leuke TikTok maken, samen een dansje doen bij de Silent Disco, vriendschapsarmbandjes maken en meer.

Dinsdag 27 december om 18.30 uur in Filmhuis Wassenaar
Leeftijd 10-14 jaar | Tickets via obvw.nl/jeugd.

Gezien: Workshop leven met een oogaandoening
Wat zou jij doen als je minder gaat zien? Of: wat doe je nu je minder ziet? Tijdens de workshop GEZIEN (naar het boek van Marijke Osinga) spreken de schrijver en een van de personen uit het boek over hun ervaringen en brengt de oogvereniging een bezoek waarbij het mogelijk is om zelf te ervaren hoe het is om een visuele beperking te hebben: hoe zal de aanwezige wethouder René Zoetemelk dit vinden? Een bijeenkomst boordevol tips voor slechtzienden zelf maar ook voor de mensen om hen heen.

Za 21 jan | Bibliotheek Voorschoten | 13.30 – 16.00 uur
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Workshop Handlettering & Bullet Journal
Een agenda, to do-lijst en notebook in één: dat is het bullet journal. We gaan starten met een nieuwe journal en oefenen met mooie letters. Pop-up atelier Mooi van Melissa komt jou de mooiste en leukste creatieve inspiratie meegeven. Een pracht start van het nieuwe jaar toch?

Za 21 januari | 10u – 12u | Wassenaar
Za 21 januari | 14u – 16u | Voorschoten
Deelname € 9,00 | Leeftijd vanaf 10 jaar
Tickets via obvw.nl/jeugd

Kindercollege Kevin Hassing

Kinderboekenschrijver Kevin Hassing komt naar Bibliotheek Wassenaar! Hij vertelt alles over zijn leven als kinderboekenschrijver, over zijn boeken én hij geeft tijdens deze Nationale Voorleesdagen tips & tricks om (nóg) beter voor te lezen. Met zijn ervaring als (stem)acteur zal hij je hier vast van alles over kunnen vertellen! Uiteraard kun je je boek deze middag laten signeren en met hem op de foto gaan. Boekhandel De Kler verzorgt deze middag de boekenverkoop.

Do 2 feb | Bibliotheek Wassenaar | 16.00 uur
Tickets via obvw.nl/jeugd

Kom bij het Leesteam van de bieb!

Vind je het super leuk om te lezen? Vertel je er graag over op school? Of tegen je vrienden? En ben je tussen de 6 en 18 jaar? Kom dan in ons Leesteam, deel je verhaal met de bieb en wij vertellen het door!
De kick-off met het leesteam is op donderdag 2 februari waarbij schrijver Kevin Hassing het team tips & tricks geeft voor het beoordelen van een boek. Kijk voor meer informatie op obvw.nl en meld je aan via jeugd@obvw.nl!

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.

Datum Aanvangstijd Film

di 27 dec 10.30 uur SuperHond en TurboKat
di 27 dec 14.00 uur Close
di 27 dec 18.30 uur BFF avond: Misfit The Switch
wo 28 dec 20.00 uur Emily
vr 30 dec 20.00 uur Piece of my Heart
ma 02 jan 20.00 uur Emily
di 03 jan 10.30 uur Misfit The Switch
di 03 jan 14.00 uur Piece of My Heart

Tags

ActiviteitenBibliotheekDienstenaanbodFilmhuis WassenaarOBVWVoorschotenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top