Ga naar hoofdinhoud

Ingezonden: Bestuurlijke soap

28 december 20222 minute read

We hebben er in Wassenaar sinds de verkiezingen lang over gedaan om een nieuw college te vormen. De verkiezingen waren vrij duidelijk. Lokaal moest het gaan doen. Hart voor Wassenaar was net niet de grootste partij, maar was gelijkwaardig aan de VVD. De partijen die zich progressief noemen kregen geen poot aan de grond. Er werd een vrij logisch College gevormd waarin tot mijn verbijstering GL deelnam Maar GL in Wassenaar is anders dan GL in grote steden, Geen dom Woke-gezeur en geen klimaatdrammerij. Ik sprak Van der Sloten op een bewonersavond en hij is een realist.

Maar na een half jaar klapt het College. Waarom? Omdat een afspraak in het coalitieakkoord door de VVD wordt geschonden. Nou vind ik de OZ-belastingverhoging ook vrij ongepast, maar de VVD gebruikt dat om de coalitie op te blazen en machtsspel te spelen. Kennelijk beseffen ze dat ze de macht verliezen in ons mooie dorp en proberen zo een concurrent te demoniseren en uit te schakelen. Ergo, ze gebruiken er een marionet voor om dat kracht bij te zetten. Klaver stapt op uit het College (geen zin meer mevrouw? Of andere behoeften/prioriteiten?)

De VVD heeft landelijk al heel veel geloofwaardigheid verloren, plaatselijk doen ze er niet voor onder. Wat een zooitje. En nu gaan we vast een college krijgen waar de VVD heel veel concessies moet doen aan de klimaatdrammers en volksverlakkers. (Immers, suggereren dat wij in dit kleine landje het klimaat kunnen beïnvloeden is ronduit volksverlakkerij).

Dat is hetzelfde scenario als in de landelijke politiek. Rutte heeft rechts uitgeschakeld en voert, machtswellustig als hij is, een “progressief” of? “links” beleid. Rechtsdenkende meerderheid in culturele zaken en op gebied van milieu, asiel, immigratie en klimaat wordt uitgeschakeld. Dat gaat nu in Wassenaar ook gebeuren.

Weet waar je op stemt.

Tags

IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top