Skip to content

VVD: Wassenaar op weg naar een nieuwe coalitie in 2023

29 december 20222 minute read

Het jaar 2022 zit er alweer bijna op als u dit leest. Het jaar dat begon met Corona. En het jaar waarin Rusland de Oekraïne binnenviel. Met alle consequenties voor de mensen in de Oekraïne. In Wassenaar hebben we vele vluchtelingen uit de Oekraïne onderdak kunnen geven, zowel door particulieren als door de gemeente.

In Nederland worden we geconfronteerd met gevolgen van de oorlog, zoals hoge energieprijzen en inflatie die we in decennia niet hebben gekend. Iedereen wordt hierdoor geraakt. Grote groepen die niet eerder financiële problemen hebben gekend moeten nu ieder dubbeltje omdraaien om rond te komen. Zeker in dergelijke tijden dient de gemeente er te zijn voor haar inwoners. Steun geven daar waar nodig. En niet de lasten voor de Wassenaarder onnodig verhogen.

De laatste weken hebben o.a. in het teken gestaan van het afscheid van onze wethouder en lijsttrekker bij de afgelopen twee verkiezingen, Caroline Klaver-Bouman. Op deze plaats wil de fractie Caroline nogmaals bedanken voor al haar inzet om Wassenaar nog mooier te maken.

De Wassenaarse VVD heeft, nadat we uit de coalitie zijn gestapt, met andere partijen aangedrongen op een zo raadsbreed mogelijk akkoord en coalitie. In de laatste raadsvergadering op 13 december is de motie, die wij mede hebben ingediend, voor het aanstellen van een verkenner, unaniem aangenomen. Als raad hebben we daarna snel gehandeld. Twee dagen na de aangenomen motie hebben de fractievoorzitters al een lijst bepaald van kandidaten voor verkenner.

En na gesprekken op de vrijdag, zaterdag en zondag daaropvolgende is vorige week woensdag al de keuze gemaakt, Klaas Tigelaar. Hij is o.a. oud burgemeester en wethouder. Aan de heer Tigelaar is verzocht met alle acht fracties te spreken om te komen met opties voor een stabiele meerderheidscoalitie. Met de intentie te komen tot een zo raadsbreed mogelijk akkoord. Hij is verzocht uiterlijk in de week van 16 januari 2023 verslag van zijn bevindingen aan de gemeenteraad te doen.

De Wassenaarse VVD heeft er alle vertrouwen in dat hij de rol als verkenner succesvol kan doen. Uiteraard zal de VVD haar verantwoordelijkheid nemen als grootste partij van Wassenaar.

De fractie van de Wassenaarse VVD wenst alle Wassenaarders vooral een gezond 2023!
Monique van Deursen, Charlotte Rogge, Matthijs Stekelenburg, Hans Mulder, Manuel Dijkstra, Niek Klooster, Gerbrand Nijman (fractievoorzitter)

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top