Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Wassenaar, wat is er te doen?

29 december 20223 minute read

Wassenaar, een prachtige gemeente aan zee. Maar wat valt hier naast het fietsen door de prachtige natuurgebieden en surfen op zee allemaal te doen? Er zijn verschillende activiteiten, zoals zwemmen, naar Duinrell gaan, de museums in en meer. Wil je er meer over weten? Wil jij graag werken bij een van al deze leuke voorzieningen? Kijk dan op vacatures Den Haag en schrijf je snel in! Lees hier meer over de leukste activiteiten in Wassenaar.


Lekker zwemmen

Met ruim acht kilometer aan kustlijn, is Wassenaar de perfecte plek om te recreëren. Bij diverse strandpaviljoens kunt u een heerlijk drankje drinken. Daarnaast is de zee perfect om te surfen, doordat de golven hoog en de stroming sterk is. Hierdoor wordt het wel afgeraden om te zwemmen met luchtbedden. Het strand van Wassenaar is een QualityCoast, dit is een label voor hoge kwaliteit en duurzaamheid. Naast het zwemmen in de zee, kun je je ook heerlijk vermaken in het enorme Duinrell. Dit enorme attractiepark beschikt namelijk over een tikibad, een subtropisch zwemparadijs met meerdere grote glijbanen. Wil jij graag werken bij een van al deze leuke voorzieningen? Kijk dan snel op vacatures Zuid-Holland

Rondkijken in het museum
Ben je uitgezwommen? Kijk dan rustig rond in het museum Voorlinden. Dit gebouw vol moderne kunst laat je helemaal tot rust komen. Daarnaast beschikt het nog over een grote beeldentuin en een tuin ontworpen door landschapsarchitect Piet Oudolf. Het museum is gelegen aan de Wassenaarse duinen. Er is ook een enorm brandweermuseum. Al sinds 1923 toont het museum een collectie van historisch materiaal over een periode van 300 jaar brandbestrijding, waarin de nadruk wordt gelegd op Wassenaar. Regelmatig zijn hier tijdelijke tentoonstellingen te vinden en voor het onderwijs biedt het museum lespakketten. Het museum is gratis toegankelijk op zaterdagen.

Heerlijk wandelen
Natuurlijk zijn er ook nog diverse plaatsen waar je kan wandelen in Wassenaar. Over de landgoederen van Prins Frederik lopen twee speurtochten. Spelenderwijs leren jouw kinderen (en misschien jij ook) wat over zijn leven in Wassenaar en Voorschoten. De speurtochten zijn ook gratis verkrijgbaar bij de gemeentekantoren van beide gemeenten, de bibliotheek en in museum voorschoten. Daarnaast beschikt wassenaar over een beleefroute met een quiz, toegang hiervoor is één euro per persoon. Bij deze quiz loop je door de duinen van Meijendel. De vragen zijn geschikt voor zowel jong als oud. Ook is er een poëzieroute. Door het dorp Wassenaar zijn 21 gedichten aan gevels, in het straatwerk en in de openbare ruimte geplaatst. De gedichten die zijn geselecteerd, zijn allemaal geschreven door dichters die banden hebben of hadden met Wassenaar en omgeving.

Zoek je de rush?
Heb je zin in wat meer spanning? Kom dan naar Duinrell! Hier beschikken ze naast het enorme tikibad over een brede selectie aan attracties voor jong en oud! Durf jij bijvoorbeeld in de falcon te gaan? Dé attractie met de steilste vrije val van Nederland? Of ga jij liever voor de kikkerachtbaan? De oudste achtbaan van duinrell? Naast een attractiepark, is Duinrell ook uiterst geschikt om vakantie te vieren. Diverse prachtige vakantiehuisjes en vermaak voor jong en oud, wat wil je nog meer!

Tags

ToLocalWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top