Fotocredit: PR

Kieviten dames 1 volop in de strijd om lijfsbehoud

24 mei 20222 minute read

De dames van Kieviten kennen een lastig seizoen in de tweede klasse. Ze bezetten de 12e en tevens laatste plaats, terwijl ze hockeyend niet veel onderdoen voor de tegenstanders. Maar van opgeven willen ze niets weten, ze zijn bezig aan een opmars. Na 4-0 winst op Ypenburg, 1-1 tegen Dopie en 1-0 winst op de Pelikaan is het gat met de concurrentie steeds kleiner geworden.

Zondag stond de belangrijke uitwedstrijd tegen Rapid op het programma. Bij winst zou het gat met Rapid nog maar 3 punten zijn. Bij verlies zouden de Wassenaarse dames zo goed als zeker degraderen.
Gebrand om de drie punten mee naar Wassenaar te nemen begon Kieviten fel aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten was het Fay Harkink die na een mooie combinatie de bal in het doel ‘tenniste’. Gelijk daarna was het weer raak: een goede onderschepping op het middenveld leidde tot een flitsende aanval die keurig werd afgerond door Laura Jansen. Kieviten bleef in het eerste kwart aandringen. Na een aantal minuten was het wederom Laura Jansen die de Gorinchemse keepster verschalkte en tekende voor de 0-3.

Lang bleef het 0-3. In het derde en vierde kwart was het Rapid die de druk opvoerde. Hun vele strafcorners werden echter goed uitgelopen door de Wassenaarse verdediging en ook keepster Veerle Vink bewees haar waarde door een paar mooie reddingen. Toch scoorde Rapid in het laatste kwart de 1-3 en de 2-3. Om de druk nog verder op te voeren wisselden de Gorinchemmers hun keepster voor een extra veldspeelster. De dames hielden echter stand en wisten op mentaliteit de 2-3 voorsprong vast te houden tot het einde. Een belangrijke overwinning!

Door de drie punten en het verlies van Ypenburg bezetten de Wassenaarse dames nu de 11e plek. Met nog twee wedstrijden te gaan en drie punten achterstand op de veilige tiende plek is het van belang dat ze de komende wedstrijden winnen. Zondag 29 mei spelen zij op de Kieviten om 12:45 uur weer een belangrijke pot tegen Roomburg. In de strijd tegen degradatie kunnen zij alle support goed gebruiken! Na de wedstrijd is ook het laatste TD van het seizoen.
Kieviten Dames 1 is nog op zoek naar nieuwe speelsters voor volgend seizoen.

Lijkt het je leuk en wil je een keer meetrainen? Stuur ons een berichtje op Instagram @kievitendames1 of stuur een appje naar 06-83577389.