donderdag 07 juli 2022

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Workshop foto's maken en bewerken met de iPhone
Vroeger had je een fototoestel met een rolletje dat je moest ontwikkelen, toen kwam de digitale camera en daarna de eerste telefoons met een camera. Ondertussen hebben smartphones mooie lenzen om foto's mee te maken en zijn de mogelijkheden eindeloos. En het voordeel van fotograferen met je smartphone is dat je je deze bijna altijd bij je hebt. Leer je iPhone beter kennen en maak de mooiste foto's!

Dinsdag 7 juni | 14.00 -16.00 uur | Bibliotheek Wassenaar
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- incl. koffie/thee
Tickets via obvw.nl/leren

Workshop Digitale Nalatenschap
Een account voor je zorgverzekering, je wachtwoorden in een digitale kluis, je telefoon beveiligd met een vingerafdruk, je laptop vergrendeld met een pincode, je foto's in een cloud opgeslagen. Jij weet alle manieren om bij jouw gegevens, foto's en documenten te komen. Maar wat als je er plotseling niet meer bent? Kunnen jouw nabestaanden dan bij de belangrijke informatie? En wat wil jij met je digitale voetstappen die je hebt nagelaten? Volg de workshop en weet wat je digitaal achterlaat.

Dinsdag 14 juni | 14.00 -16.00 uur | Bibliotheek Wassenaar
Leden € 6,- / niet-leden € 8,- incl. koffie/thee
Tickets via obvw.nl/leren

Boekpresentatie Ellis van Zijl: Het ibis hof
Waan jij je graag in magische werelden met een mooi fantasy boek dat tot de verbeelding spreekt? Verslind je de reeksen van 'Heks & Jager' en 'Hof van Doorns en Rozen'? Kom dan naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Ellis van Zijl: Het ibis hof!
Mijn haar nieuwe Young Adult Fantasy/Romance boek wil Ellis laten zien dat twee genres hand in hand kunnen gaan, zonder dat het een meer overheerst dan het ander.
Onder de aanwezigen verloot Ellis een gesigneerd exemplaar van Het ibis hof!
Donderdag 23 juni | 19.30 - 21.30 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 5,- / niet-leden € 6,- incl. consumptie
Tickets via https://www.obvw.nl/activiteiten.html

Zomercursus Botanisch Tekenen met exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde
Het maken van een botanische tekening is een oud ambacht. Hoe oud dit ambacht daadwerkelijk is wordt op prachtige wijze zichtbaar op Kasteel Duivenvoorde aan de hand van verschillende collectie stukken, waaronder een prachtige originele uitgave van het Surinameboek van Maria Sibylla Merian.

Janneke van Laar, werkend lid en docent van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland, leert hoe je het oude ambacht Botanisch tekenen kan leren. In een cursus van 3 ochtenden, maak je een begin met tekenen en leer je de fijne kneepjes van dit vak.
De start is een bezoek aan Duivenvoorde waar tijdens een exclusieve lezing de unieke collectiestukken bezichtigd kunnen worden en er meer verteld wordt over het eeuwenoude ambacht. De twee opvolgende cursusdagen vinden plaats in Bibliotheek Voorschoten waar bij mooi weer gebruik gemaakt wordt van de naastgelegen ontdektuin om zelf aan de slag te gaan met de inspiratie opgedaan bij Kasteel Duivenvoorde.
Start donderdag 7 juli | Bibliotheek Voorschoten
3 lessen van 10.00 - 12.00 uur | Leden € 59,-, niet-leden € 79,- (incl. consumptie, excl. materialen)
Meer informatie en tickets via https://www.obvw.nl/activiteiten.html

Digi Cursussen in de Bibliotheek
'Ik heb veel aan de cursus gehad, heel handig dat je het duwtje in de rug krijgt zodat je gemakkelijk zelf aan de slag kan!'
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar organiseert regelmatig digitale workshops. Op een laagdrempelige manier geven we je net even dat duwtje in de rug of bieden we je de hulp bij iets waar je zelf (nog) niet uitkomt.

Mieke, 69 jaar, deed mee aan de digi-workshop 'Albelli fotoboek maken' in Bibliotheek Voorschoten.
Ze geeft aan dat de tijd om het zelf allemaal uit te pluizen ontbreekt en ze een workshop daarom zo fijn vindt. Mieke: 'Handig dat er iemand is die alles weet en je zo de goede kant op stuurt zodat je zelf niet zo hoeft te zoeken! Je kan het allemaal zelf uitzoeken maar dat duurt veel langer, en dit is ook gewoon gezellig. Als je de workshop gevolgd hebt ben je klaar om er zelf mee verder en aan de slag te gaan. Dat moet je wel doen anders raak je het weer kwijt, gelijk een stok achter de deur'.

Bekijk hieronder het aanbod van workshops in de bibliotheek.
En staat het onderwerp er niet tussen? Met eigen vragen kan je altijd terecht bij het Digitaal Spreekuur! Onze digitale vrijwilligers helpen je héél graag met allerhande vragen over je smartphone, tablet/iPad of laptop. Iedere dinsdag van 10.00 uur tot 12.00 uur in Bibliotheek Voorschoten en van 14.00 uur tot 16.00 uur in Bibliotheek Wassenaar.

Cursussen in de bibliotheek

Leuke apps voor op reis - Dinsdag 31 mei in Bibliotheek Wassenaar
Foto's maken en bewerken met de iPhone- Dinsdag 7 juni in Bibliotheek Wassenaar
Digitale nalatenschap - Dinsdag 14 juni in Bibliotheek Wassenaar
Veilig internetten - Dinsdag 21 juni in Bibliotheek Voorschoten

Filmhuis Wassenaar
Er staat weer een mooi programma voor je klaar! Met nieuwe topfilms zoals Bad Guys, Elizabeth - a Portrait in Parts, Operation Mincemeat, Ich bin dein Mensch en Falling for Figaro hoef jij je de komende periode niet te vervelen! Bekijk ons diverse programma op obvw.nl/filmhuis.


zo 29 mei 13:00 De Piraten van Hiernaast: De Ninja's van de Overkant
zo 29 mei 15:15 Ali & Ava
ma 30 mei 20:00 Mothering Sunday
di 31 mei 14:00 Downton Abbey: A New Era
wo 1 jun 20:00 Ali & Ava
do 2 jun 13:30 Filmclub
vr 3 jun 20:00 Downton Abbey: A New Era
za 4 jun 20:00 France
di 7 jun 14:00 France
wo 8 jun 20:00 Mothering Sunday
do 9 jun 13:30 Filmclub
vr 10 jun 20:00 Operation Mincemeat