dinsdag 09 augustus 2022

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

De bibliotheek gaat opruimen en vernieuwen! De bezem gaat door de collectie.

Een deel van de collectie is meer dan 10 jaar oud en ook al langere tijd niet uitgeleend. Om te kunnen vernieuwen, moeten we eerst afscheid nemen en dat afscheid valt ons zwaar. Bij de bibliotheek hechten we heel veel waarde aan onze collectie, maar oude collectie valt niet meer in de smaak bij onze leden en moet ruimte maken voor nieuwe, mooie boeken. Daarom zetten we door en gaan we in de komende periode aan de slag!

Omdat het boeken zomaar wegdoen ons enorm aan het hart gaat, hebben we in de komende periode de volgende activiteiten op het programma staan:
• De boeken die afgeschreven worden, worden direct gratis ter beschikking gesteld aan de liefhebber (donatie altijd welkom). Er is geen maximum aantal boeken dat meegenomen mag worden.
• Wij organiseren komende maanden leuke activiteiten voor jong en oud om creatief aan de slag te gaan met afgeschreven boeken.
• Er worden meubelstukken van afgeschreven boeken gemaakt. Heb je interesse in een collectorsitem? Houd onze website www.obvw.nl dan in de gaten voor de verkoop.
Ons doel: de collectie krijgt weer ruimte om zichtbaar te zijn en aangevuld te worden met nieuwe boeken.

Workshop Leuke apps voor op reis
Er zijn veel apps voor tablets en smartphones die het reizen een stuk makkelijker maken. Zo kun je vooraf (fiets)routes plannen, tickets bestellen, accommodaties bekijken & boeken, maar ook al virtueel rondkijken in musea! In deze workshop staat de voorpret voorop. Aan de hand van verschillende apps ga je virtueel op reis en ontdek je de digitale mogelijkheden. Na afloop ga je beter voorbereid op pad en kan de echte reispret beginnen!
Dinsdag 28 juni | 14.00 uur | Bibliotheek Wassenaar
Leden €6,- / niet-leden €8,- incl. koffie/thee
Tickets via obvw.nl/leren

Zomercursus Botanisch Tekenen met exclusief bezoek aan Kasteel Duivenvoorde
Maak kennis met de rijke geschiedenis van botanisch tekenen en ga zelf aan de slag! De start is een bezoek aan Duivenvoorde waar tijdens een exclusieve lezing de unieke collectiestukken bezichtigd kunnen worden en er meer verteld wordt over het eeuwenoude ambacht.
Donderdag 7, 14 en 21 juli | 10.00 uur tot 12.00 uur | Bibliotheek Voorschoten
Leden € 59,00, niet-leden € 79,00 (incl. consumptie, excl. materialen)
Tickets via obvw.nl/activiteiten

Basiscursus Windows 10 in de bibliotheek
Na de zomervakantie start een nieuwe cursus Windows 10 – de basis. Je leert hoe Windows 10 is opgebouwd, hoe je veilig gebruik maakt van het internet, hoe je Windows 10 goed instelt en hoe je een handige mapstructuur opzet. Aan de hand van opdrachten en vragen ga je direct aan de slag. Natuurlijk is er ook alle ruimte voor vragen en het leren van elkaar. Neem je eigen laptop mee, of maak gebruik van één van de laptops van de bibliotheek.

Start dinsdag 13 september 10.30 in Bibliotheek Wassenaar
Start dinsdag 1 november 14.00 in Bibliotheek Voorschoten
Leden € 6,00, niet-leden € 8,00 inclusief koffie/thee
Tickets via obvw.nl/leren

Filmhuis Wassenaar
Tickets aan de balie of via obvw.nl/filmhuis.

El buen Patrón - The Good Boss
De charismatische fabriekseigenaar Blanco staat onder druk omdat hij kans maakt op een lokale onderscheiding voor zakelijke uitmuntendheid. Alles in zijn familiebedrijf dat industriële weegschalen produceert, moet hiervoor gesmeerd lopen. Maar Blanco's perfecte plaatje wordt bedreigd wanneer hij te maken krijgt met een ontslagen werknemer die uit is op wraak, een depressieve opzichter en een verliefde en ambitieuze stagiaire.

The Good Boss

Datum Aanvangstijd Film

ma 27 juni 20.00 uur Falling for Figaro
di 28 juni 14.00 uur Ich Bin Dein Mensch
wo 29 juni 20.00 uur Falling for Figaro
do 30 juni 13.30 uur Filmclub
vr 01 juli 20.00 uur Top Gun: Maverick
za 02 juli 20.00 uur El buen Patrón
ma 04 juli 20.00 uur Lunana, A Yak in the Classroom
di 05 juli 14.00 uur El buen Patrón
wo 06 juli 20.00 uur Lunana, A Yak in the Classroom