zondag 04 december 2022

N Nieuws

'Hoe dan?!' Een verbazingwekkende loopactie om aandacht te vragen voor onderzoek naar darmkanker

Je staat in de bloei van je leven, hebt opgroeiende kinderen, bent fulltime aan het werk en opeens krijg je de diagnose kanker voorgeschoteld. Het overkwam Wassenaarder John de Vreede twee jaar geleden. Na een periode van ernstig ziek zijn, kwam het besef dat het nog geen gelopen race was. Echter, ontstond de vraag 'Hoe dan?!', hoe hadden ze het dan moeten doen?. Een tot nu toe onbeantwoorde vraag in de medische wetenschap.

'Hoe dan?!' bleek de start en de naam van een verbazingwekkende loopactie te zijn. Een wandelroute van 1500 kilometer lang. Van Wassenaar naar Barcelona. In één maand tijd. Helemaal alleen. Om aandacht te vragen voor meer individueel gericht onderzoek naar darmkanker. Waarbij na de diagnose, door middel van bloedonderzoek, een passende behandeling gecreëerd kan worden.

'Hoe dan?!'
John de Vreede loopt vanaf woensdag gemiddeld 49 kilometer per dag. Met een strak schema waarin herstel en beweging elkaar om de acht uur afwisselen. Om over een maand aan te komen bij zijn favoriete restaurant in Barri Gótic (Barcelona). "Het is een mindset. Ik heb maar één doel. Er is geen alternatief." Volgens zijn vrouw, Kim, zit het in de aard van het beestje. "Tijdens het ziekteproces wilde hij het liefste ook alleen zijn. Dus dat hij dat nu weer doet, past bij hem."

Een bewonderingswaardig initiatief
Wethouder Caroline Klaver wenste John afgelopen maandag alvast heel veel succes met de 1500 kilometer lange wandeltocht. "Het is een bewonderingswaardig initiatief met een bijzonder verhaal. Ik hoop dat het onderzoek toekomst krijgt."

John's stappen volgen
Benieuwd naar de vooruitgang van John? Volg hem via de app Strava onder Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.'.

WethouderCarolineKlaverwenstJohndeVreedesucces

 

Een site met o.a. nieuws, achtergronden, meningen, ideeën voor, door en over Wassenaarders