zondag 02 oktober 2022

K Kunst & cultuur

Cultuurmarkt Voorschoten op zaterdag 10 september

Op zaterdag 10 september 2022 organiseert de Cultuurfabriek Voorschoten de vierde Cultuurmarkt in de centrum van Voorschoten. Zij doet dit in samenwerking met Het Weekend van Voorschoten. Met de Cultuurmarkt viert de culturele sector de opening van het nieuwe cultuurseizoen.

Op 4 podia in het centrum van Voorschoten laten een groot aantal culturele organisaties met korte, verrassende optredens cultuur bloeien. Bezoekers van de markt kunnen verschillende kunstvormen en stijlen van dichtbij meemaken en genieten van verschillende muziekstijlen, van klassiek tot jazz.

Deze editie van de markt kent veel eersten. Zo is er een optreden van het Odense Huis Orkest, een orkest waarin mensen mensen met beginnende geheugenklachten meespelen. Verder kan het publiek luisteren naar de zang van Happy2gether, de zanggroep van Vereniging Ouderenbelang Voorschoten en een ensemble van The British School Orchestra Voorschoten. En natuurlijk mag het optreden van Oekraïense muzikanten met volksmuziek in deze opsomming niet ontbreken!

Op het Kinderplein (Treubplein), georganiseerd door Het Weekend van Voorschoten, zijn er culturele workshops voor ballet en jeugdtheater. Naast al deze optredens heeft de Protestantse Gemeente buiten bij Het Voorhuys van De Dorpskerk een terras ingericht voor activiteiten en ontmoetingen en is er in het Museum Voorschoten een tentoonstelling van Kunstgenootschap Vlietstreek.

Programma Cultuurmarkt
Het programma van de Cultuurmarkt is te vinden via de lokale kranten, de website van de Cultuurfabriek, Facebook en Instagram.

Cultuurtafel
Bij elk podium staat een cultuurtafel waar vrijwilligers van de Cultuurfabriek en organisaties staan om te vertellen wat cultuur voor jou kan betekenen, hoe je kunt deelnemen, en kunt helpen cultuur te laten bloeien.

Cultuuragenda
Tijdens 'Het Weekend van Voorschoten' presenteren de culturele organisaties zich en verspreidt de Cultuurfabriek flyers met een verwijzing naar de cultuuragenda voor het seizoen 2022/2023.

Dorpslied 'Parel aan de Vliet'
Net als in 2019 nodigt de Cultuurfabriek alle Voorschotenaren uit om het dorpslied 'Parel aan de Vliet' te komen zingen. Het zingen vindt plaats om 10.30 uur op het Kerkplein na de opening van 'Het Weekend van Voorschoten' door burgemeester Nadine Stemerdink.

Meer info
Wil jij de Cultuurmarkt ook meemaken? Bekijk de cultuuragenda op www.cultuurfabriekvoorschoten.nl