donderdag 06 oktober 2022

P Politiek

VVD: Monique luistert naar Wassenaarders

Horen vanuit de samenleving is een noodzaak voor een raadslid. Monique van Deursen: “Zeker als het gaat om wat er direct speelt en soms ingrijpt in de levens van mensen”. Door bijeenkomsten bij te wonen, hoor je wat er speelt en wat kan helpen om juiste beslissingen te nemen.


De afgelopen tijd is Monique aanwezig geweest bij diverse bijeenkomsten: Op de bijeenkomst van afdeling Wonen, Welzijn en Zorg van de Federatie voor Wassenaarse ouderen werd gesproken over mensen die aan dementie lijden en de verzorging voor deze mensen, vaak door hun directe naasten. En waar behoefte aan is bij patiënten als verzorgers. Bij het Sociaal Kontakt Wassenaar ging het gesprek over mantelzorg en mantelzorgers die vaak overbelast zijn.

Op de Raadsinformatiebijeenkomst Jeugd hoorde Monique over de ervaringen van gebruikers van Jeugdhulp. De jeugdhulpverlening wordt georganiseerd in een samenwerkingsverband met 10 gemeenten.
Er was een feestelijke bijeenkomst ter gelegenheid van het 35-jarig bestaan van Wassenaarse Ouderen in Beweging. Een leven lang blijven bewegen speelt een grote rol als het gaat om het zo gezond mogelijk oud worden. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk is dit van groot belang.

Er was een bijeenkomst voor de raadsleden van de Vrijwilligerscentrale Wassenaar. Dat is een zeer nuttige organisatie, want zonder de ondersteuning door de vele vrijwilligers in Wassenaar zouden een hoop activiteiten niet georganiseerd kunnen worden. Maar ook zorgt de Vrijwilligers Centrale dat mensen die iets willen doen voor de samenleving daar een passende taak bij kunnen vinden.

Tenslotte was er een gesprek met mensen van Inclusielab. Zij helpen Wassenaar bij het opstellen van het inclusiebeleid. Grote vraag daarbij is natuurlijk wat is inclusie en wanneer je als gemeente inclusief bent. Daar zal in de loop van dit jaar hopelijk meer duidelijkheid over komen. De Wassenaarse VVD zal op dit onderwerp vinger aan de pols houden bij de wethouder. Het moet gewoon zijn dat iedereen op zijn of haar manier mee kan doen aan de samenleving.

De Wassenaarse VVD is zeer dankbaar voor de inzet van de vele vrijwilligers voor onze samenleving. En is blij dat we hiervan door de vele gesprekken die er worden georganiseerd op de hoogte worden gehouden.
Monique van Deursen kunt u bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

VandDeursenVVD