donderdag 06 oktober 2022

E Events

Uitnodiging Klimaattafel dinsdagavond 27 september

Op dinsdagavond 27 september (van 19.30 tot 22.00 uur) is de derde Klimaattafel van het jaar in theater de Warenar. De avond wordt – net als vorige keer – mede verzorgd door de Groene Meent. De Groene Meent wil – als duurzaam inwonersinitiatief – inwoners van Wassenaar inspireren om groener te leven. Op deze ‘groene’ Klimaattafelbijeenkomst neemt Niels de Zwarte u mee in de wereld van de stadsnatuur. Daarnaast zal het initiatief Samen Slim Rijden iets vertellen over hoe het gaat met hun project. Het belooft een inspirerende avond te worden!


Wat is de Klimaattafel?

Op de Klimaattafel komen inwoners, ondernemers en gemeente samen om te werken aan een duurzaam Wassenaar. Het is een gratis bijeenkomst en iedereen is welkom om gelijkgestemden te komen ontmoeten. Kom dus vooral een kijkje nemen als u benieuwd bent naar inspirerende groene en duurzame initiatieven in Wassenaar. U kunt ook online via Youtube deelnemen aan de bijeenkomst.

Interesse? Meld u zich dan aan via ons e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Graag horen wij ook van u of u fysiek of online aanwezig zult zijn.

Waar zal deze Klimaattafel over gaan?

Niels de ZwarteWaar tijdens de vorige bijeenkomst de focus op vogels en hun leefgebied lag, maken we nu ruim baan voor het stadse leven van zoogdieren. Dat heeft alles met de spreker te maken. Niels de Zwarte (foto links) is als vrijwilliger nauw betrokken bij de Zoogdiervereniging. Beroepsmatig is hij hoofd Bureau Stadsnatuur en adjunct-directeur van Het Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Niels is als ecologisch adviseur betrokken bij uiteenlopende projecten voor overheden en bedrijven, met name in de Randstad. Hij schrijft regelmatig artikelen, en geeft lezingen en gastcolleges over urbane ecologie. Ook is hij co-auteur van het boek ‘Stadsnatuur maken’: een inspiratie- en voorbeeldboek voor natuurinclusief ontwerpen in de stad.

Over wat hij mensen mee wil geven, zegt Niels: “Open je ogen en kijk om je heen. Zie de natuur om je heen en laat je erdoor verwonderen en geniet ervan. En vergeet niet dat we zelf onderdeel zijn van de natuur. Stad en natuur zijn geen twee gescheiden werelden. In de stad zijn ze met elkaar verbonden.”

 Naast de presentatie van Niels leveren vertegenwoordigers van de Groene Meent en Samen Slim Rijden Wassenaar ook een bijdrage deze avond. Zo presenteert Tom de Boer een aantal ideeën om de biodiversiteit in Wassenaar te stimuleren en praat Susanne van Eps-Habibe u bij over de stand van zaken op het gebied van deelmobiliteit in Wassenaar. Tevens zijn er twee deelnemers van Samen Slim Rijden aanwezig die hun ervaringen delen.

Hopelijk zien wij u deze Klimaattafel op dinsdagavond 27 september!

 

 

Over de Groene Meent

“Wij zien duurzaam doen als onze opdracht. Niet alleen voor onszelf, maar voor allen in Wassenaar, alle individuen, of je nu in Wassenaar werkt of woont. Duurzaam handelen betekent dat je je bewust bent van de rijkdom van Wassenaar – en ook van de aarde- en dat je vanuit dit bewustzijn bedenkt dat deze rijkdom alleen blijft als we er spaarzaam mee omgaan. Dit hopen we over te brengen door lokaal, in Wassenaar, activiteiten te organiseren die aanzetten tot duurzaam doen.”

Samen Slim Rijden is een initiatief voor elektrische deelauto’s in Wassenaar. Deelauto’s kunnen goedkoper zijn als je niet veel rijdt, zorgen voor minder auto’s in de straat en is beter voor klimaat en milieu. Een mooi initiatief voor de verduurzaming van Wassenaar dus!