Skip to content
Fotocredit: Jazz Sociëteit Wassenaar

Jewish Jazz in het Deijlerhuis

2 januari 202349 second read

Een concert met een verhaal! Van Oost-Europese klezmer tot verboden samenwerkingen in clubs in Harlem, New York in de jaren ’30 en van Hollywood musicals tot Noord-Afrikaanse invloeden van de Israëlische Mizrahi Joden van vandaag: de evolutie van jazz is altijd sterk beïnvloed door Joden en hun muzikale erfgoed. Dit is geen alom bekende geschiedenis.

Jewish Jazz volgt het spoor van deze ontwikkelingen aan de hand van verhalen, biografieën, anekdoten en uiteraard via fantastische muziek, geschreven door George Gershwin, Irving Berlin , Benny Goodman, Stan Getz, Artie Shaw, Dave Brubeck en vele anderen.

Jazz Sociëteit Wassenaar vindt dat ze veel mazzel dit ensemble op het podium te mogen presenteren. De vorige keer ging het – toen uitverkochte – concert helaas niet door vanwege de strikte coronamaatregelen, maar zoals het gezegde luidt: wat in het vat zit, verzuurt niet!

Line-up:

Mirjam van Dam, vocals & text
Ed Boekee, piano
Peter Peuker, saxofoon
Niels Tausk, contrabas, trompet
Klaas van Donkersgoed, drums

Graag tot ziens in Jazztheater Het Deijlerhuis!

TICKETS BESTELLEN

Tags

DeijlerhuisJazzJazz Sociëteit WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top