Skip to content
Archieffoto

Bijeenkomst voor ouders op 10 januari: verder spreken over behoeftes van jongeren

3 januari 20233 minute read

Op 10 januari 2023 is er een bijeenkomst voor ouders van de jongeren in Wassenaar. Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over de behoefte van jongeren, de mogelijkheden en de plannen die al gemaakt zijn. Naast de ouders zijn ook medewerkers van de gemeente (jeugd, openbare orde en veiligheid), de politie, jongerenwerk en BOA’s aanwezig. Deze bijeenkomst vindt plaats op het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45.

De ouders die bij de gemeente bekend zijn hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Heeft u geen uitnodiging ontvangen maar denkt u dat het wel nuttig is als u bij deze avond aanwezig bent? Meld u aan door een e-mail te sturen naar: procesregie@wassenaar.nl

Datum: dinsdag 10 januari
Tijd: 20.00 – 21.30 uur
Locatie: Gemeentekantoor Johan de Wittstraat 45, op de begane grond.

Wat is de aanleiding van deze bijeenkomst?
In november 2022 ontving de gemeente een brief van een groep betrokken ouders met kinderen in de leeftijd van 9 tot 17 jaar. Een aantal incidenten waarbij de jongeren betrokken waren heeft ertoe geleid dat er een negatief beeld is ontstaan over de jeugd in Wassenaar. Ouders willen voorkomen dat hangjongeren uitgroeien tot probleemjongeren. Deze groep ouders wil samen met de gemeente, politie, jongerenwerk en uiteraard de jeugdigen zelf uitzoeken welke voorzieningen zowel binnen als buiten nodig zijn om de situatie te verbeteren. De ouders schrijven: “het moet leuk zijn om in Wassenaar te wonen en op te groeien”.

In hun brief doen deze ouders de suggestie om een denktank op te richten die zich in onze gemeente bezig gaat houden met een beter voorzieningenniveau voor de jeugd in Wassenaar. Naar aanleiding van de brief zijn de ouders op 7 december uitgenodigd om met de burgemeester verder te spreken. Uit het gesprek kwamen een aantal suggesties naar voren.

Waar is behoefte aan?
De ouders benadrukten vooral dat de jongeren momenteel nergens terecht kunnen. Als gevolg hiervan worden ze voortdurend weggestuurd. Er is behoefte aan een plek waar jongeren droog zitten, kunnen poolen/kaarten, voetbal kijken, sporten of (goedkoop) kunnen eten of drinken. 

Hoe ziet de bijeenkomst op 10 januari eruit?
Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan over de uitdagingen en de mogelijkheden. Daarnaast worden de plannen gedeeld waar jongerenwerk, de politie en de gemeente al mee bezig zijn. Het gesprek zal zich onder andere focussen op de drie thema’s die uit de brief kwamen: ouderparticipatie, locatie voor jongeren, en buurtwacht.

Op dinsdag 17 januari 2023 organiseren we een bijeenkomst voor de jongeren. Omdat beide bijeenkomsten een andere invulling zullen krijgen is ervoor gekozen om twee aparte momenten te creeëren. De jongeren ontvangen een uitnodiging via de gemeente, het jongerenwerk, boa of politie. Tijdens de bijeenkomst zijn jongerenwerk en een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig.

Tags

BijeenkomstGemeenteJong in WassenaarJongerenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top