Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: PR

Wassenaar duikt het nieuwe jaar in!

4 januari 20232 minute read

Zondag 1 Januari 2023 om 12:00uur precies blies Marc van de Kaa namens de organisatie op de toeter en onder het toeziend oog van burgemeester Leendert de Lange renden 400 enthousiaste deelnemers richting de Noordzee om het nieuwe jaar in te luiden met een verfrissende duik! Het was de eerste keer dat het WZK Tri-Team samen met scoutinggroep de Pauw de nieuwjaarsduik organiseerden. Zij namen het stokje over van de Duintrappers die maar liefst 20 jaar voor
een feestje zorgden op de Wassenaarse Slag op 1 januari.

Namens het Tri-Team en de scouting werden de oud organisatoren hartelijk bedankt en in de bloemetjes gezet. Het weer was prima, droog maar wel een stevige wind. Het deerde de deelnemers allerminst want feestelijk uitgedost stonden ze allemaal klaar om de Noordzee in te springen die met 7 graden best wel fris genoemd mocht worden.

Voor de veiligheid stonden de vrouwen en mannen van de Wassenaarse Reddingsbrigade klaar om eventuele feestvierders die het toch wat te koud kregen uit het water te halen, gelukkig konden ze op de kant blijven en was hulp bieden niet nodig. Na de duik konden de deelnemers bij de scoutinggroep de Pauw terecht voor heerlijke warme chocolademelk met slagroom!

De scouts hadden het perfect georganiseerd en een ieder was snel voorzien om de inwendige mens weer op te warmen na het koude water getrotseerd te hebben. Deelneemster Thea uit Wassenaar deed voor de eerste keer mee op aandringen van haar zus Esther die al meerdere jaren aanwezig is op de 1e dag van het nieuwe jaar. Het was KOUD! Maar we hebben zoveel lol gehad dat ik er volgend jaar weer bij ben! En zo vingen de organisatoren meer berichten op van enthousiaste deelnemers.

WZK Tri-Team en scoutinggroep de Pauw konden mooi voort borduren op het fundament wat door de Duintrappers is gelegd en met wat kleine aanpassingen
heeft Wassenaar een schitterend evenement voor op de eerste dag van het nieuwe jaar!

Dank van de organisatie gaat uit naar de Duintrappers, de Wassenaarse Reddingsbrigade en de Gemeente Wassenaar en naar alle honderden deelnemers!
Namens het WZK Tri-Team en scoutinggroep de Pauw wensen we alle inwoners van Wassenaar een mooi en gezond 2023 toe en zien we u graag ook op de Wassenaarse Slag op 1 Januari 2024!

 

Tags

NieuwjaarsduikScouting de PaauwWassenaarWassenaarse SlagWZK Tri-team
Gerelateerde artikelen
Back To Top