Skip to content
Fotocredit: PR

Lars en Ayla van Wassenaar naar Portugal

7 januari 20233 minute read

Iedereen telt rond oud en nieuw de dagen af naar het nieuwe jaar; Ayla en Lars tellen dit keer de dagen af naar maandag 9 januari. Dan vertrekken zij voorgoed uit Wassenaar en gaan zij op avontuur naar Portugal. Daar hebben zij een stuk land met een oud huis erop gekocht; daar ligt hun droomplek en daar zal hun zelfvoorzienende toekomst verder zijn. Hun droom gaat werkelijkheid worden, daar zijn zij van overtuigd!

Lars en Ayla zijn in 2021 getrouwd en hebben samen al vele mooie reizen gemaakt; het was voor beiden duidelijk dat hun toekomst niet in Wassenaar zou liggen. In 2021 reisden ze naar Portugal. Al snel werden zij verliefd op de omgeving rond het natuurgebied Serra da Estrela (berg van de sterren). Uit nieuwsgierigheid reden ze rond en keken wat voor prachtige landjes en woningen er te koop stonden. Dan komen ze in het dorpje Villa Franca da Serra. Een piepklein dorpje met slechts 210 inwoners.

DSCN6227Hier stond hun droomhuis te koop en binnen korte tijd was de onverwachte koop rond. Ayla en Lars gaan zich dus hier vestigen en hoe toevallig, er wonen al een paar Nederlanders en Belgen. De Portugezen zijn erg vriendelijk en behulpzaam en ja twee jonge personen zijn zeer welkom in dit dorpje met slechts 1 supermarkt, tevens het café. De school staat er nog wel, maar is momenteel gesloten.

In het komende jaar gaat Lars het huis verbouwen en zal Ayla in een kantoortje bij de burgemeester verder gaan met haar bedrijf Moonrise Agency. Duurzame bedrijven kunnen hier terecht voor management op afstand, o.a. voor assistentie, marketing en website development. In hun plannen willen ze op het stuk grond rond het huis ook een voedselbos, waterputten, zonnepanelen en twee studio’s realiseren. In hun plannen kunnen vrijwilligers ook komen helpen; tegenover ongeveer 5 uur werken per dag staat dan gratis eten, drinken en overnachten. Ayla en Lars gaan de komende maanden verblijven in hun camper die reeds in Portugal is.

Niet ver van hun droomplek vandaan is de hoogste berg van het vaste land; het is een klein skigebied waar veel Portugezen naar toe trekken. Voor een overnachting kunnen ze dan heerlijk en rustig bij Ayla en Lars terecht. Het stel wilt alles ook klimaatbestendig maken en ook een zwemvijver, een kas en sauna mogen niet ontbreken. Totaal is het off-grid terrein 4,6 ha groot, waarvan 3 ha bruikbaar grondgebied is; de rest is vooral rotsen. Ze zien het helemaal voor zich: toeristen die zelf hun eitje bij de kippen halen en fruit uit hun boomgaard halen. Want ook dieren gaan er komen, zoals kippen, koeien, schapen en varkens. De dichtstbijzijnde grote stad is Porto, maar daar zullen Ayla en Lars niet vaak komen.

De komende tijd is er dus veel drukte voor deze twee Wassenaarders; alles inpakken en dan op reis naar een droomtoekomst en een droomplek die volgens beiden helemaal gaat slagen. Voor verdere informatie is het mogelijk de nieuw gestarte site te bezoeken: oasisdasestrelas.com. Hier zal ook te lezen zijn hoe het Ayla en Lars verder vergaat met alle verbouwingen en hun eerste maanden in Portugal.

 

Tags

EmigratiePortugalVerhuizenVilla Franca da SerraWassenaar
Gerelateerde artikelen
In De Spotlight: Asielkat Ziva
Back To Top