Ga naar hoofdinhoud

Afsluitingen Schouwweg zware dobber voor lokale ondernemer – koop lokaal

12 januari 20232 minute read

Afgelopen jaar was er meer dan zes maanden geen doorgaand verkeer op de Schouwweg mogelijk. Doordat er graafwerkzaamheden werden uitgevoerd voor het saneren van poreuze gas-en waterbuizen. Afsluiting van de weg was noodzakelijk omdat de gasleiding in het midden van de weg ligt. Ook is er glasvezel aangelegd.

Uiteraard allemaal noodzakelijke werkzaamheden, waarbij zoveel mogelijk werkzaamheden zijn gecombineerd. Dit was vervelend voor de bewoners, maar voor de voorheen bloeiende ondernemer (de bloemist) bij de Schouwbrug heeft het geleid tot een sterke teruggang in het aantal klanten sinds de afsluiting voor doorgaand verkeer. Omdat veel klanten niet meer langs zijn winkel op weg naar huis of het dorp reden. Ze moesten extra moeite doen om de bloemen te kopen. En helaas deden velen dit niet.

Zeker na de zware corona jaren, die al veel van de buffers heeft doen smelten, is het wegvallen van de omzet een zware tegenvaller. De ondernemer zag zich genoodzaakt vast personeel te ontslaan. Het water staat de ondernemer tot aan de lippen. Bovendien heeft de ondernemer moeten vernemen dat de Schouwweg eind dit jaar weer wordt afgesloten. Dit keer om het riool te vervangen. De straat zal dan ook nog anders worden ingericht. Dit zal ook zeker weer impact hebben op zijn omzet.

Daarom heeft de fractievoorzitter van de Wassenaarse VVD, Gerbrand Nijman, schriftelijke vragen gesteld aan het College medio december. Het College heeft hierop binnen een week antwoorden gegeven. Deze vragen en antwoorden zijn overigens voor eenieder toegankelijk op de website van de gemeente (zie https://wassenaar.bestuurlijkeinformatie.nl/Reports ).

Zo kan de gedupeerde ondernemer een verzoek tot compensatie van de inkomstenderving indienen bij de gemeente. Een onafhankelijk bureau zal bepalen wat de mogelijke compensatie zal worden.

Zoals de burgemeester ook uitsprak tijdens zijn Nieuwjaarstoespraak afgelopen dinsdag zijn het zware jaren geweest voor alle ondernemers in Wassenaar. Ze hebben nog steeds uw steun nodig. Dus wees loyaal, koop lokaal. Dus maak dat ommetje.

Heeft u vragen of opmerkingen? Stuur dan een e-mail naar onze fractievoorzitter Gerbrand Nijman: gnijman@wassenaar.nl

Schouwweg

 

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top