Skip to content

CDA hoopvol en vol vertrouwen over het nieuwe jaar

14 januari 20233 minute read

Inmiddels ligt de kerstperiode alweer achter ons. Het einde van het jaar blijft een bijzondere periode waar velen van ons echt naar toe leven. We nemen na alle drukte de tijd en de rust om van het leven te genieten met hen die ons dierbaar zijn. Maar dat niet alleen, we proberen er ook te zijn voor anderen die het soms moeilijk hebben. We proberen voor elkaar een lichtje in de duisternis te vormen. En we blikken ook terug, juist ook om energie en inspiratie op te doen voor het nieuwe jaar. De fractie van het CDA Wassenaar bestaande uit Hubert Schokker, Saskia Ettema, Sabrina Everard en Rene Beerepoot is dan ook weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar. We hebben er zin in en zijn vol overtuiging om verder te bouwen aan ons prachtige groene dorp.

Ondanks dat het een moeilijk half jaar is geweest in de gemeentepolitiek met veel te veel bestuurlijk gedoe, hebben we ook veel bereikt met elkaar. Zo heeft de gemeenteraad mede op initiatief van het CDA besloten om de OZB niet zoals voorgesteld extreem te laten stijgen. Dit is goed nieuws voor de inwoners in deze tijden van hoge inflatie en teruglopende economische groei. De gemeente Wassenaar staat er financieel goed voor en kan echt wel tegen een stootje.  

Het is belangrijk om met elkaar de schouders eronder zetten om de bestuurlijke rust weer terug te krijgen. Dit is dan ook onze belangrijkste boodschap geweest in het gesprek met de verkenner Klaas Tigeler. In de hoop dat er op korte termijn een stabiele meerderheidscoalitie kan worden gevormd,  zodat het gemeentebestuur zich weer kan richten op de zaken die er toe voor de inwoners van Wassenaar.

We vinden dat er echt snel aan de slag moet worden gegaan met nieuwe en betaalbare woningen voor ouderen, jonge gezinnen en starters. Gas geven dus. En ervoor zorgen dat de basis op orde is. We hebben een goede ambtelijke organisatie met betrokken ambtenaren. Dit willen we verder uitbouwen de komende tijd. Niet door overspannen verwachtingen of torenhoge ambities, maar wel door duidelijke realistische bestuurlijke prioriteiten aan te geven en zaken te realiseren. 

Het CDA vindt ook in 2023 de toegang tot de zorg belangrijk met aandacht voor de mens en de menselijke maat. Belangrijk om preventief te werken. We stimuleren een brede samenwerking met allerlei maatschappelijke organisaties en actief contact te zoeken met elkaar. Op naar een mooi 2023!

Tags

CDAGemeenteraadIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top