Ga naar hoofdinhoud

Na 2 jaar weer een prachtig Nieuwjaarsconcert van Excelsior (met video)

Kunstredactie
17 januari 20232 minute read

Op 15 januari vond na twee jaar coronapauze weer een nieuwjaarsconcert van Excelsior plaats in Theater Warenar. Voorzitter Piet van Herk blikte terug op de corona periode in zijn openingswoord. Buitenoptredens vonden gelukkig wel plaats, zoals bijvoorbeeld het optreden op het Berkhei zomerfestival. Ook dit jaar zal Excelsior daaraan weer haar bijdrage leveren. Daarnaast zal het orkest zich richten op ‘het concours’, waarmee het orkest haar divisie 1-status hoopt te kunnen behouden.

Het Nieuwjaarsconcert van Excelsior bestond dit jaar uit een mooie melange van diverse componisten en muziekstukken, waarvan de namen voor presentator Van Eekhuizen soms wat moeilijk uit te spreken waren. Met een kwinkslag wist hij het programma toch leuk aan elkaar te praten.

Na de opening met een werk van Rimski Korsakov, volgde de Dance Macabre van Camille Saint-Saëns, waarbij de 15-jarige violist Marcel Sutedja , student aan het conservatorium, zijn opwachting maakte. Marcel vertolkte daarnaast op een prachtige wijze de muziekstukken  ‘Romance’ en ‘Czárdás’. Een viool samen met een harmonieorkest is niet de meest voor de hand liggende combinatie. Maar door uitstekende arrangementen wist het orkest op een prachtige manier de jonge violist te begeleiden.

Excelsior voerde voorts onder leiding van dirigent Geert Schrijvers nog zeven muziekstukken uit. Het concert was met zorg samengesteld en het programma varieerde van marsen en polka’s van Johan Strauss jr tot composities van Reed. En van werk van Shostakovitch tot een compositie van de dirigent zelf, genaamd ‘It all starts here’.

De musici legden hun ziel en zaligheid in het concert en zij, maar ook de diverse solisten, werden beloond met een luid applaus van het publiek.  Ook dit jaar moesten er in de Warenar weer twee voorstellingen van het concert gehouden worden, vanwege het grote animo van de bezoekers.

Het is duidelijk dat Wassenaar trots is op haar orkest. En ook dit jaar weer werden de bezoekers niet teleurgesteld met dit prachtige Nieuwjaarsconcert.

Tags

muziekvereniging ExcelsiorNieuwjaarsconcertTheater WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top