Skip to content
Fotocredit: Wassenaarse Fietslichtjesparade

Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade op 2 februari

Wassenaarse Fietslichtjesparade
18 januari 20232 minute read

Wassenaar wordt donderdag 2 februari 2023 feestelijk opgeluisterd door de Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade. Vanaf 17:45 uur rijdt vanaf het van Heeckerenhuis een bonte stoet van fietsers, jong en oud, door Wassenaar. Alle fietsen versierd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

Vanaf 16.30 uur verzamelen jong en oud zich met hun ‘verlichte fiets’ bij het Van Heeckerenhuis aan de Van Heeckerenstraat 2. Wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan 16:30 tot 17:45 uur nog meedoen met ‘Pimp Your Bike’. Voor hongerige magen zijn er pannenkoeken.

Om 17.45 uur vertrekt de stoet, met live muziek, vanuit de Van Heeckerenstraat door het dorpscentrum richting Oostdorp. De route voert onder andere door de Langstraat en rondom de Dorpskerk. Bij de St. Jozefschool aan de Thorbeckestraat is er een stop voor een kop warme chocolademelk, deelnemers mogen hiervoor hun eigen beker van huis meenemen.

Na ruim een uur eindigt de tocht weer bij het Van Heeckerenhuis. Daar is de prijsuitreiking. Een professionele jury met een aantal Wassenaarse fietsprominenten bepaalt wie de prijs wint voor de fraaist verlichte fiets. Om 19.00 uur is het spektakel afgelopen.

De Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Susanne van Eps, Sonja Hibbert en Marcel Kleizen in samenwerking met de Fietsersbond Wassenaar, Gemeente Wassenaar, Politie Wassenaar, Jozefschool, de Vrijwilligerscentrale en vele anderen enthousiaste vrijwilligers.

Tags

FietslichtjesparadeTweede Wassenaarse FietslichtjesparadeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top