Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD: ook voor jongeren moet Wassenaar een fijne plek zijn

19 januari 20232 minute read

Er is in Wassenaar behoefte aan plekken waar jongeren samen activiteiten kunnen ondernemen of kunnen chillen. Dat bleek tijdens bijeenkomsten met ouders en jongeren in de afgelopen twee weken. Namens de VVD was raadslid Charlotte Rogge aanwezig bij de bijeenkomsten om te horen wat er leeft.

Charlotte: “Ik was onder de indruk van de verhalen die ik hoorde. Eerlijke verhalen, van ouders die hun kinderen liefdevol opvoeden. Ouders die ook wel weten dat hun kinderen soms luidruchtig zijn als ze samen buiten zijn. En daarmee omwonenden tot last kunnen zijn. Maar vooral ouders die hun kinderen plezier gunnen en hopen dat ze zich sociaal goed ontwikkelen.” Dat zou toch moeten kunnen in Wassenaar!

Jongeren hebben een fijne plek nodig in ons dorp. Plekken om samen te komen en activiteiten te ondernemen, zoals poolen of skaten. Charlotte: “De jongeren die ik sprak, willen gewoon leuke dingen doen.” Onder het genot van cola en 70 (!) pizza’s konden de jongeren hiervoor met ideeën komen. Van buurthuizen tot rap-feestjes, er kwam van alles voorbij. De jongerenwerkers schreven alles op grote vellen papier en gaan er mee aan de slag.

De Wassenaarse VVD is benieuwd wat hier uit voortkomt en blijft dit volgen. “Wij vinden het belangrijk dat de stem van jongeren wordt gehoord,” aldus Charlotte. “En hoe mooi is het als jongeren meedenken, zoals ze bij de strandvisie hebben gedaan met Minecraft?” Ook met de vernieuwing van de skatebaan straks, waarvoor de Raad naar verwachting volgende week het voorbereidingskrediet goedkeurt, komt er weer een nieuwe kans voor jongeren om van zich te laten horen.

Het jongerenvraagstuk staat in ieder geval prominent op de agenda, dankzij de ouders die een brief hebben geschreven waarin zij hiervoor aandacht hebben gevraagd. Mooi dat zij dit hebben gedaan. Dat laat maar weer zien dat er grote betrokkenheid is in onze gemeente.

Vragen of opmerkingen n.a.v. dit artikel? Mail dan naar crogge@wassenaar.nl.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Back To Top