Skip to content
Foto Formatie Nieuw College
Fotocredit: gemeente Wassenaar.Op de foto: formateur Klaas Tigelaar en de vertegenwoordigers van de onderhandelende partijen V.l.n.r. Jeroen Gankema (fractievoorzitter LW!), Charlotte Rogge-Schneider (VVD), Ritske Bloemendaal (D66), Gerbrand Nijman (fractievoorzitter VVD), Marvin van der Nat (PvdA), Henri van Smirren (fractievoorzitter PvdA), Rogier Krabbendam (fractievoorzitter D66), Ronald Zoutendijk (DLW), Saskia Ettema-Walkate (CDA), Maria Bellekom-Vogels (LW!), formateur Klaas Tigelaar, Hubert Schokker (fractievoorzitter CDA). Afwezig op de foto: Ben Paulides (fractievoorzitter DLW), die digitaal bij start formatie aanwezig was

Klaas Tigelaar formateur nieuwe coalitie Wassenaar

21 januari 20232 minute read

Klaas Tigelaar gaat de formatie leiden voor een nieuwe coalitie in Wassenaar. De voorzitters van de fracties van VVD, LW!, CDA, D66, DLW en PvdA hebben hem op zaterdag 21 januari aangesteld als formateur. De afgelopen weken trad de heer Tigelaar al op als verkenner voor het vormen van een stabiele meerderheidscoalitie. Onder de leiding van de formateur hebben de partijen op zaterdag een start gemaakt met de formatie.

De zes partijen hebben de oud-burgemeester van Leidschendam-Voorburg en Oud-Beijerland gevraagd de totstandkoming van een coalitieakkoord en de formatie van een college op zich te nemen. Met die opdracht volgen ze het advies op dat de heer Tigelaar als verkenner afgelopen donderdag 19 januari uitbracht, na de gesprekken die hij voerde met alle acht de fracties uit de gemeenteraad. De heer Tigelaar adviseerde VVD, LW!, CDA, D66, DLW en PvdA om met elkaar in gesprek te gaan voor het vormen van een stabiele meerderheidscoalitie in Wassenaar.

Op de foto: formateur Klaas Tigelaar en de vertegenwoordigers van de onderhandelende partijen. V.l.n.r. Jeroen Gankema (fractievoorzitter LW!), Charlotte Rogge-Schneider (VVD), Ritske Bloemendaal (D66), Gerbrand Nijman (fractievoorzitter VVD), Marvin van der Nat (PvdA), Henri van Smirren (fractievoorzitter PvdA), Rogier Krabbendam (fractievoorzitter D66), Ronald Zoutendijk (DLW), Saskia Ettema-Walkate (CDA), Maria Bellekom-Vogels (LW!), formateur Klaas Tigelaar, Hubert Schokker (fractievoorzitter CDA).

Afwezig op de foto: Ben Paulides (fractievoorzitter DLW), die digitaal bij start formatie aanwezig was

Tags

CollegeCollegevormingFormateurFormatieGemeenteGemeentebestuurKlaas TigelaarVerkennerWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top