Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Oprechtheid

25 januari 20233 minute read

De afgelopen maanden waren wij getuige van een kinderlijke soap waar de gespeelde verontwaardiging vanaf spatte. Wassenaar staat weer lekker op de kaart. Na de gênante vertoning van de begrotingsbehandeling praten wij in De Paauw alleen nog maar over elkaar. Vertrouwt Pietje nog wel in de woorden van Pukje? Heeft Jantje iets gezegd en wil Liesje daarom niet meer met Jantje praten? Is Miesje haar non-verbale communicatie de reden dat Loetje de werksfeer als sociaal onveilig bestempeld? Wat een poppenkast…

Tja, zo beland je als 19-jarig raadslid voor HartvoorWassenaar opeens weer terug in de kleuterklas. Je zou kunnen stellen dat onze fractie de ruwste kennismaking met de Wassenaarse politiek heeft gehad. Een lelijkere kant van onze lokale politiek zullen wij hopelijk niet meer zien. Maar gek genoeg brandt het vuurtje, wat ons team sterk en uniek maakt, harder dan ooit. We zijn volop vertegenwoordigd bij werkbezoeken en bijeenkomsten. We zijn bereid met iedereen het gesprek aan te gaan om onze keuzes, standpunten en visie te verantwoorden. We nemen initiatieven. Dat doen we met als uitgangspunt: Oprechtheid. Dat vormt de basis van onze partij. Iets wat bij andere partijen soms ver te zoeken lijkt.

De afgelopen 3 weken stonden in het teken van jongeren en hun behoeftes in Wassenaar. We hebben intensief contact met jeugd en inwoners die overlast ervaren. Jongeren(18<) hebben in Wassenaar geen plek waar ze kunnen chillen. Het huidige college en de voormalige coalitie zouden hier werk van hebben gemaakt. Dit probleem is van een dusdanige grootte dat je dit niet oplost zonder jaarlijks structureel geld vrij te maken om jongeren te raadplegen. Wat opvalt…? De lieve woorden van de VVD en het CDA hierover. Beide partijen lijken zo meelevend en oprecht als ze schrijven over jongeren, maar als het erop aankomt stemmen ze beide voor het schrappen van de post ‘jongeren raadplegen’ in de begroting. Net zoals de rest van de oppositie. Ze zeggen ‘ja’ maar stemmen ‘nee’. Iets met oprechtheid enzo…

Maar goed, we move on. Het ziet ernaar uit dat de raad zal instemmen met het bouwen van een nieuw skatepark. We zijn blij dat wij het initiatief hebben genomen om dit verouderde en gevaarlijke park eindelijk op te knappen. Goed nieuws voor de skaters, goed nieuws voor Wassenaar. Wij zullen naast het skatepark andere plannen blijven initiëren voor de jongeren. Geen woorden maar daden, oprechte daden.

HartvoorWassenaar, Nicolás Pesman

Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top