Ga naar hoofdinhoud

Wassenaarse VVD gaat door voor een beter Wassenaar

26 januari 20232 minute read

Ook al is er op dit moment een hoop te doen om Wassenaar, de VVD-fractie werkt ondertussen gewoon door voor een beter Wassenaar. We spreken met inwoners, bereiden onze commissie- en raadsvergaderingen voor en zijn onder leiding van Klaas Tigelaar met zes van de acht raadspartijen prettig en constructief in gesprek over een nieuwe coalitie en een nieuw akkoord.

Namens de Wassenaarse VVD nemen fractievoorzitter Gerbrand Nijman en raadslid Charlotte Rogge deel aan de formatiegesprekken. Daarbij zetten zij zich in voor een akkoord dat realistisch en concreet uitvoerbaar is. Waarin ook de programmapunten van de Wassenaarse VVD herkenbaar naar voren komen.

Gerbrand: “Met een solide begroting en passende bescheidenheid in de uitgaven, kunnen we heel veel voor elkaar krijgen. Geen onnodige lastenverzwaringen, waarbij de gemeente de tering naar de nering zal zetten. Zeker in deze voor veel Wassenaarders moeilijke en onzekere (financiële) tijden. En we zetten in op economische ontwikkeling in Wassenaar, waarbij de herinrichting van het centrum natuurlijk van belang is.”

Andere punten waarop de Wassenaarse VVD verbetering wil realiseren, zijn de veiligheid en bereikbaarheid van Wassenaar. Charlotte: “Onze voorstellen voor een veilige fietsroute naar de sportvelden en een verkeersdoseerinstallatie om sluipverkeer tegen te gaan, zijn in de afgelopen periode unaniem aangenomen. Op deze onderwerpen blijven we samen aan de slag.” Daarnaast zet de Wassenaarse VVD zich onder meer in voor goede zorg- en onderwijsfaciliteiten en (sport-) voorzieningen voor iedereen, voor behoud van groen en een betaalbare energietransitie.

Fractievoorzitter Gerbrand Nijman: “Om deze en andere zaken te kunnen realiseren, is het belangrijk dat er op korte termijn een nieuw en stabiel college komt.” De Wassenaarse VVD heeft er vertrouwen in dat dit gaat lukken en kijkt uit naar verdere constructieve gesprekken met de beoogde coalitiepartners.

Processed with MOLDIV

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top