Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart sleept gelijkspel (2-2) uit het vuur

Henk Goulooze
27 januari 20232 minute read

Blauw-Zwart heeft aan het bezoek bij Oegstgeest een gelijkspel (2-2) overgehouden. De eerste wedstrijd na de winterstop was eigenlijk maar één helft boeiend. Na een van beide kanten wel erg afwachtende  en zelfs saaie eerste helft werden de toeschouwers pas een beetje warm in de tweede helft. Ze kregen zowaar een boeiende en zelfs spectaculaire pot voetbal voorgeschoteld die behoorlijk hinder ondervond van de laagstaande zon.

De Wassenaarders van de Lagerberg Verhuisgroep traden in de vertrouwde opstelling aan, echter zonder de nog geblesseerde Dunke Lagerberg. Maar dat veranderde niets aan het wel erg voorzichtige van persoonlijk duel naar persoonlijk duel kabbelende spel van beide ploegen. De mannen van trainer Alan Campfens hadden tijdens de rust kennelijk een behoorlijke peptalk gekregen want ze togen als herboren ten strijde. Met name Iliass Assaban en Kai Kronenburg etaleerden flitsende aanvallende bedoelingen.

Maar jammer genoeg ging Blauw-Zwart-goalie Danny Zwaan in de 66e minuut ongelukkig in de fout bij één van de corners van Oegstgeest. Waarschijnlijk verblind door de lage zon liet bij een bal uit zijn handen vallen in de goal. De 1-0 achterstand deerde de Blauwen echter niet. Met des te meer energie togen de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep ten aanval. De inmiddels ingevallen Calvin de Jong bleek het goudhaantje van de middag. Hij scoorde bij één van de vele aanvallen de verdiende 1-1.

Met de Oegstgeesters bleek echter niet te spotten want met name bij de vele corners die ze versierden bleven ze gevaarlijk. Dat leidde kort voor tijd tot een op dat moment verdiende 2-1-voorsprong. Iedereen, behalve de trouwe Blauw-Zwart- aanhang, dacht dat de Oegstgeestenaren de buit al binnen hadden. Maar ze hadden die dekselse Calvin de Jong over het hoofd gezien die bij nog één overrompelende Blauw-Zwart-aanval in blessuretijd de verdiende 2-2 binnen prikte. Zulke momenten maken het voetbal nou zo leuk!

Blauw-Zwart blijft na afgelopen zaterdag nog meedraaien in de brede middenmoot van de derde klasse. Komende zaterdag de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden.