Skip to content
Koolmees
In 2022 was de Koolmees de meest getelde vogel in Wassenaar. Fotocredit: Vogelbescherming Nederland

Doe mee met de Tuinvogeltelling 2023

Vogelbescherming Nederland
27 januari 202349 second read

Tel dit weekend één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen over uw tuin? Die tellen niet mee. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hun schikt. Meedoen is leuk en gemakkelijk, en met uw telgegevens helpt u ons de vogels te beschermen.
U kunt uw telling invoeren tot maandagochtend 12.00 uur.

KIJK HIER VOOR DE VOORLOPIGE RESULTATEN

Tel ook mee!

Tel op vrijdag 27, zaterdag 28 of zondag 29 januari 2023 één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon.

NAAR HET TELFORMULIER

Iedere vogel telt!

De Nationale Tuinvogeltelling is het grootste citizen science project van Nederland. Vogelbescherming organiseert de telling samen met Sovon Vogelonderzoek Nederland. De Nationale Tuinvogeltelling levert een momentopname van de aantallen vogels die in Nederlandse tuinen aanwezig zijn. In combinatie met de resultaten van andere jaren en met andere tellingen levert dit een beeld van de ontwikkelingen in het belang van tuinen voor vogels.

Tags

Nationale TuinvogeltellingSovon Vogelonderzoek NederlandVogelbeschermingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top