Skip to content
Fotocredit: Politie Wassenaar

Uw fiets gestolen? Doe aangifte….

Politie Wassenaar
31 januari 202357 second read

Veel mensen denken dat met de informatie in hun aangifte niets wordt gedaan. Dat is een misverstand. Alle gestolen fietsen worden opgenomen in een landelijke database. Daarnaast krijgt de politie zicht op hotspots, plekken waar veel fietsen worden gestolen. Dankzij een aangifte kunnen dieven en helers worden aangepakt en is de kans groter dat je gestolen fiets weer wordt teruggevonden.

Zo ook in Wassenaar, we krijgen diverse meldingen van verdachte omstandigheden, treffen fietsen aan tijdens onze surveillance. Als deze niet als gesloten gesignaleerd staan, is het voor ons lastig er iets mee te doen.

Zie je verdachte omstandigheden, bel daarom altijd 1-1-2. Zodat wij deze kunnen controleren.

Wat te doen

Noteer de gegevens van uw fiets! Mocht je fiets worden gestolen, doe dan dus altijd aangifte! Het is belangrijk dat je alle gegevens van je fiets goed vast legt. Een gedetailleerde beschrijving en het frame/chipnummer van je fiets verhogen de kwaliteit van een aangifte en daarmee ook de kans dat de politie je fiets kan opsporen en terugbezorgen. Download de registratiekaart op politie.nl >fietsdiefstal. http://www.politie.nl/onderwerpen/diefstal-fiets.html en doe altijd aangifte.

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

bewustwordingFietsdiefstalPolitie WassenaarPreventieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top