Skip to content

PvdA: formeren onder hoge druk

1 februari 20232 minute read

Vorige week is de formatie van een nieuwe coalitie van start gegaan.  Het zal de meeste Wassenaarders niet zijn ontgaan dat de actuele politieke situatie in ons dorp vraagt om een daadkrachtig collegiaal bestuur dat vooral bezig moet zijn met besturen van het dorp en het vinden van oplossingen voor de problemen die inwoners ervaren, soms klein, soms groot. Verkeer, Veiligheid, Woningnood, Financiën, Sociaal Domein, Ruimtelijke Ordening, Leefbaarheid. Het komt allemaal voorbij op de formatietafel.  De VVD, Lokaal Wassenaar, CDA, D66, DLW en de PvdA hebben de ambitie om daar snel richting en invulling aan te geven.  Gaat die ambitie om snel meters te maken niet ten koste van een zorgvuldig proces? Het huidige college kwam immers pas na drie maanden formeren tot stand.

PvdA fractievoorzitter Henri van Smirren: “ Samen met commissielid Marvin van de Nat breng ik namens de PvdA onze belangrijkste punten in en zitten we aan de formatie tafel. Onze partij bestaat al meer dan 75 jaar in ons dorp en onze onderwerpen, zoals o.a.  voldoende en betaalbare woningen en het investeren in een sociale samenleving, zijn algemeen bekend. Wat je daar ook van vindt, ze zijn geen mysterie voor de anderen. Dat helpt in het proces. Bovendien zijn de agenda’s van alle deelnemers hele avonden en ook weekenden volledig vrijgemaakt om met elkaar in gesprek te gaan. Goed voor het proces en om de vaart erin te houden.

Inhoudelijk laten we ons informeren op alle dossiers zodat we de actuele situatie kennen en over hetzelfde kennisniveau beschikken. Dat helpt bij het maken van verstandige, weloverwogen en evenwichtige politieke keuzes die uiteindelijk in een coalitieakkoord terecht gaan komen. Hoewel de partijen verschillende achtergronden en standpunten hebben heb ik het volste vertrouwen dat we het evenwicht hierin zullen vinden.”

Fotobijschrift: Links op de foto Marvin vd Nat, rechts Henri van Smirren.

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top