Skip to content
Fotocredit: Wassenaarse Fietslichtjesparade

Doe mee met de Wassenaarse Fietslichtjesparade

Wassenaarse Fietslichtjesparade
2 februari 20232 minute read

Vanavond wordt Wassenaar feestelijk opgeluisterd door de Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade. Vanaf 17:45 uur rijdt vanuit het van Heeckerenhuis een bonte stoet van fietsers, jong en oud, door Wassenaar. Alle fietsen versierd met brandende, knipperende en gekleurde lampjes. Iedereen is uitgenodigd om mee te doen.

Om 17:45 uur vertrekt de fietslichtjesparade met live muziek vanaf de Van Heeckerenstraat 2 door het dorpscentrum richting Oostdorp. De route voert onder andere door de Langstraat en rondom de Dorpskerk. Bij de St. Jozefschool aan de Thorbeckestraat is er een stop voor een kop warme chocomelk. Deelnemers mogen hiervoor hun eigen beker van huis meenemen (lees verder onder afbeelding).

Fotocredit: Wassenaarse Fietslichtjesparade

Wie nog wat hulp of inspiratie kan gebruiken voor het versieren van de fiets, kan van 16:30 tot 17:45 uur meedoen met ‘Pimp Your Bike’. De mooist versierde fiets maakt kans op een prijs.Voor hongerige magen zijn er pannenkoeken. Dit jaar wordt er ook vegan soep uitgedeeld dus vergeet niet jouw eigen beker mee te nemen.

Na ruim een uur eindigt de tocht weer bij het Van Heeckerenhuis. Daar is de prijsuitreiking. Een professionele jury onder leiding van burgemeester Leendert de Lange en de prijswinnares van de Fietslichtjesparade 2022, Saar, zullen alle verlichte creaties beoordelen en een prijs uitreiken aan het mooist verlichte pareltje. Om 19:15 uur is het spektakel afgelopen.

Wassenaarse ‘Fietser van het jaar’ Andrea Brauns: “Een fiets is een geweldig vervoersmiddel om elkaar te ontmoeten en hoe leuk is het om een keer een feestje te vieren op de fiets. Ik hoop dat dit evenement eraan bijdraagt dat meer mensen op de fiets stappen en daarnaast kun je niet vaak genoeg benadrukken om goede fietsverlichting te hebben zodat je altijd zichtbaar bent”.

Deelname voor jong én oud is gratis, inclusief pimp-your-bike materiaal, pannenkoeken, warme choco en vegansoep (in eigen beker).

De Tweede Wassenaarse Fietslichtjesparade wordt georganiseerd door Susanne van Eps, Shirley Houtman, Sonja Hibbert en Marcel Kleizen in samenwerking met de Fietsersbond Wassenaar, Gemeente Wassenaar, Politie Wassenaar, St. Jozefschool, de Vrijwilligerscentrale en vele anderen enthousiaste vrijwilligers.

Tags

FietslichtjesparadeFietsverlichtingStap op de fietsTweede Wassenaarse FietslichtjesparadeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top