Skip to content
Fotocredit: Staatsbosbeheer/Mark Kras

Excursie Tijdreis door het Haagse Bos – Nieuw in Nationaal Park Hollandse Duinen

Staatsbosbeheer
2 februari 20232 minute read

Wandel mee met een gids van Staatsbosbeheer door het Haagse Bos en maak een reis door de tijd. Vanaf 5 februari kun je twee keer per maand te weten komen wat Napoleon in het bos zag, wat Casanova hier in het bos deed en hoe Willem van Oranje tot op de dag van vandaag het bos beschermt. Ook krijg je meer inzicht in het huidige bosbeheer en welke rol de Tweede Wereldoorlog hierin speelt.      

Het Haagse Bos is, als onderdeel van Nationaal Park Hollandse Duinen, een groene oase in het hectische centrum van Den Haag. Hier kom je om rustig te wandelen, de hond uit te laten of te genieten van de zon op één van de ligweides. Je fietst door het bos en hoort de geluiden van de omgeving terwijl je ontspannen op je plaats van bestemming komt. Kinderen spelen heerlijk buiten in de twee speelbossen en bouwen zelf hutten. Maar wat heeft zich allemaal afgespeeld in dit eeuwenoude bos? En hoe komt het dat het Haagse Bos hier nog is? Daar kom je allemaal achter tijdens de nieuwe excursie in Nationaal Park Hollandse Duinen: “Tijdreis door het Haagse Bos”.

Vanaf 5 februari 2023 wordt de excursie “Tijdreis door het Haagse Bos” twee keer per maand georganiseerd, op zondagochtend om 10.00u en op donderdagmiddag om 12.00u. Laat je verrassen door de verhalen over de rijke geschiedenis van het Haagse Bos en wandel mee. De excursie duurt ongeveer 1,5 uur en is geschikt voor kinderen vanaf 13 jaar. Boek nu via www.staatsbosbeheer.nl/tijdreishaagsebos

Tags

Den HaagHaagse BosNationaal Park Hollandse DuinenStaatsbosbeheerTijdreisWandelexcursie
Gerelateerde artikelen
Back To Top