Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart heeft makkelijke middag

Rob Keijzer
3 februari 20232 minute read

Een enthousiast spelend Blauw-Zwart had geen kind aan Sportring Leiden. Wat vooraf als een moeilijke wedstrijd bestempeld werd, bleek in de praktijk voor de Blauwen een makkie te zijn. Na het eindsignaal van de soeverein leidende scheidrechter Louis Wagner prijkte er een 5-0 uitslag op het scorebord.

De thuisclub startte bliksemsnel. Voordat de toeschouwers de tribune bereikt hadden scoorde  Bastian Hendriken met een kopbal na een voorzet van Bram Smit. 1-0 na 47 seconden, dus de toeschouwers gingen er eens goed voor zitten.

Sporting Leiden probeerde snel wat terug te doen, maar Blauw-Zwart doelman Danny Zwaan wist een gevaarlijk schot tot hoekschop te verwerken en hield daarmee zijn ploeg op voorsprong. Achteraf bleek dit het enige scoringsmoment voor de Leidenaren te zijn.

Blauw-Zwart was duidelijk de betere ploeg en een volgend doelpunt was een kwestie van geduld en tijd. Dat leek er halverwege te komen toen Bastiaan een prima voorzet kreeg van Quint van der Ploeg, maar voor open doel miste de spits jammerlijk. Het was echter uitstel voor Sporting, want in de 40e minuut schoot Xander Vredenbregt nummer 2 in de touwen.

Het begin van de tweede helft was een kopie van die van het eerste bedrijf. Nog onderweg naar hun zitplaatsen konden de supporters weer juichen nadat Kim Theil, die een prima wedstrijd speelde, een afvallende bal uit een corner genadeloos hard inschoot: 3-0 en het pleit was beslecht in het voordeel van de Blauwen.

Sporting geloofde er niet meer in en de vraag was hoeveel Blauw-Zwart er nog in zou schieten. 25 minuten voor het einde werd Bram Smit door Kaj Kronenburg de diepte ingestuurd en scoorde met een fraai schot de 4-0.

Het slotakkoord was voor invaller Iliass Assaban die de eindstand op 5-0 bracht.

Volgende week speelt Blauw-Zwart tegen koploper DWO, dat zijn wedstrijd tegen Van Nispen gestaakt zag worden door een blessure van de scheidsrechter. Bij een overwinning stijgen de Blauwen naar een gedeelde 3e plaats.

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top