Skip to content
D66

Lijsttrekkers D66 Statenverkiezingen: Stikstofcrisis niet oplossen is stilstand

D66 Zuid-Holland
4 februari 20232 minute read

EenVandaag kopt; “Meerderheid provinciale CDA-lijsttrekkers keert zich tegen stikstofbeleid van kabinet: 2030 is absoluut onhaalbaar”. Alle 12 lijsttrekkers van D66 voor de Provinciale Statenverkiezingen reageren: nog langer wachten is onverantwoord.

We moeten vandaag aan de slag zodat we kunnen bouwen aan morgen. De stikstofplannen van het kabinet komen wat D66 betreft geen dag te vroeg en zijn broodnodig. Om de natuur, onze leefomgeving en de lucht- en waterkwaliteit te herstellen moeten we zo snel mogelijk aan de slag om de uitstoot te halveren in 2030. Ook om de bouw van huizen mogelijk te maken kunnen we geen dag langer wachten.

Want door de te hoge stikstofuitstoot is inmiddels ook het vergunnen van nieuwbouw lastig geworden. Toch lijken meer dan de helft van de provinciale CDA-lijsttrekkers de stikstofplannen van het kabinet al naast zich neer te leggen. Voor ons is dat geen optie.

De komende periode moeten we 100.000 woningen per jaar bouwen. Nu al loopt de bouw van duizenden van deze woningen vertraging op en raken de ambities van het kabinet en woonminister Hugo de Jonge nog verder uit zicht. Nóg eens 5 jaar uitstel, pappen en nathouden, dat is voor D66 geen optie. Voor de rechter niet, voor de natuur niet, voor de economie niet, en niet voor alle jonge mensen die een huis zoeken. En óók de boeren zijn niet gebaat bij nog meer onduidelijkheid, maar verdienen heldere doelen en echt perspectief.

De CDA’ers geven al op voordat het startsein goed en wel gegeven is. 15 maart is er dus echt iets te kiezen: de keuze is aan u. Kiest u voor een partij die het eerlijke verhaal vertelt?

Gaan we voor stilstand, of vooruitgang?

https://eenvandaag.avrotros.nl/item/meerderheid-provinciale-cda-lijsttrekkers-keert- zich-tegen-stikstofbeleid-van-kabinet-2030-is-absoluut-onhaalbaar/

Marlou Jenneskens Limburg)

Anry Kleine Deters Drenthe)

Renilde Huizenga Overijssel)

Stan Hellegers Gelderland)

Amélie Strens Noord-Holland)

Marianne de Widt Utrecht)

Danny van der Weijde Friesland)

Laura Neijenhuis Zuid-Holland)

Sander Claassen Groningen)

Matthijs van Miltenburg Noord-Brabant)

Tiko Smetsers Flevoland)

Wouter Versluijs Zeeland)

Lijsttrekker voor D66 in Zuid-Holland Laura Nijenhuis

Tags

D66 Zuid-HollandProvinciale StatenverkiezingenProvincieProvincie Zuid Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top