Skip to content
Huisarts Verhaaren licht de plannen toe aan burgemeester Leendert de Lange, die ook een kijkje nam. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Inloopbijeenkomst gezondheidscentrum St. Jozefkerk trekt veel bekijks

5 februari 20232 minute read

Veel omwonenden en belangstellenden namen gistermiddag een kijkje in de St. Jozefkerk aan de Van Cranenburghlaan. Daar kon men de plannen bekijken voor een nieuw multidisciplinair gezondheidscentrum dat op de plek van de St. Jozefkerk moet verrijzen. Aan het einde van de middag lag er een dikke stapel met reactieformulieren, veelal met positieve reacties.

De plannen voor het multidisciplinaire gezondheidscentrum is het resultaat van 4 jaar uitgebreid overleg met zorgverleners, gemeente, patiënten en zorgverzekeraars. Volgens de huisartsen die gistermiddag belangstellenden te woord stonden, vormt het gezondheidsprobleem een oplossing voor een steeds groter groeiend probleem. Vanwege toenemende druk op de zorg staan veel huisartsen in Wassenaar op het punt om nieuwe patiënten te weigeren, beaamt ook huisarts Van Niekerk. “Met dit plan wordt voorkomen dat veel Wassenaarders binnenkort geen huisarts meer hebben.”

Nieuwe maatschappelijke functie voor de St. Jozefkerk

Voor het realiseren van het gezondheidscentrum zal de St. Jozefkerk worden herontwikkeld. De kerk krijgt daarmee weer een maatschappelijke functie. Dat was een uitdrukkelijke wens van het kerkbestuur, vertelt huisarts dr. Verhaaren en initiatiefnemer van het plan. Hij benadrukt het grote belang van ruimte voor zorg in Wassenaar. “Alle disciplines worden vertegenwoordigd in het nieuwe gezondheidscentrum. Dat is ook broodnodig. We hebben gewoon ruimte nodig om passende zorg in Wassenaar te leveren.”

Heit nieuwe gezondheidscentrum biedt die oplossing. Naast alle Wassenaarse huisartsen biedt het nieuwe zorgcentrum ook onderdak aan de apotheek van Wassenaar, een laboratorium en diverse paramedische disciplines als diëtetiek, logopedie en zelfs enige specialisten. In totaal gaat het om een oppervlakte van 3800 m2.

Hiervoor zal de ruimte in de zaalkerk worden benut. Ook wordt voorzien in 2 nieuwe bouwlagen, geheel in stijl van de bestaande architectuur van het gemeentelijk monument. De St. Jozefkerk is gebouwd in de stijl van de naoorlogse Bossche School. De gezamenlijke huisartsen willen voor dit plan een Omgevingsvergunning aanvragen. Het plan kan nu al rekenen op goedkeuring van Stedenbouw, Cultureel Erfgoed en de Welstand- en Monumentencommissie.

Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Tags

GezondheidscentrumHuisartsenMultidisciplinairSt. JozefkerkWassenaarZorg in Wassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top