Knappe zege Blauw-Zwart

Rick Wagner
10 februari 20232 minute read

Zaterdag in Zoetermeer betekende voor Blauw-Zwart een kantelpunt:  of je doet mee met de strijd om de titel of je moet het doen met een rustig verblijf ergens in de middenmoot. Het werd (heel knap) de titelstrijd.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie had de eerste helft de wedstrijd onder controle. Geconcentreerd spelend gaven de Blauw-Zwarten DWO nauwelijks ruimte, de linies sloten goed aan en er werd goed gecombineerd. De Zoetermeerders wisten er niet goed raad mee.

Al in de 10e minuut resulteerde dat in een 1-0 voorsprong. Prima dieptepass van Quint van der Ploeg, voorzet van Calvin de Jong, scrimmage en doelpunt van Kaj Kronenburg.. Dat was overigens één van de weinige kansen uit die eerste helft, het overwicht van Blauw-Zwart speelde zich vooral op het middenveld af.

De tweede helft was lastiger, DWO-trainer Dennis Olman had zijn spelers in de rust de oren gewassen en dat betekende meer felheid en snelheid. De Lagerberg Verhuisgroep formatie liet zich teveel inzakken, de linies sloten niet meer goed aan en (vooral) de rust aan de bal ontbrak. Te onrustig, te gehaast.

Gelukkig stond de verdediging als een huis, met uitzondering van de 65e minuut, toen DWO-rechtsbuiten Calvin Urgert zijn medespelers een niet te missen kans voor open goal bood. We begrijpen nog steeds niet waarom die er niet inging. Zo begrijpen we ook nog steeds niets de overwegingen van de scheidsrechter niet om niet te fluiten toen Iliias Assaban 20 minuten voor tijd alleen op de keeper afging en net buiten het strafschopgebied van achteren werd neergehaald.

Maar het kwam goed met de Blauw-Zwarten. Tien minuten voor tijd werd Raymond Vosse met een fraaie pass op links gelanceerd en na een lange rush schoof hij de bal rustig langs keeper Van der Meulen (2-0).

Tommy de Jong, Ralph de Jong en Mathijs de Raad kwamen in het laatste kwartier als invallers in het veld en zorgden er mede voor dat de overwinning voor Blauw-Zwart niet meer in gevaar kwam.

Al met al een fraaie zege op de (virtuele) koploper. De (zoals altijd) in behoorlijke aantallen aanwezige Wassenaarse supporters hadden een collectief sterk

Blauw-Zwart in actie gezien dat voor geen enkele tegenstander onder hoeft te doen. Zo spelend is de Lagerberg Verhuisgroep formatie zonder meer een kampioenskandidaat, zeker als de wisselvalligheid van de eerste fase van de competitie verder uitblijft.