Skip to content
Verhalenvertellers Wassenaar
De verhalenvertellers en wethouder Bart Boon (rechts) in het trappenhuis van raadhuis de Paauw, het buitenverblijf van Prins Frederik. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Kersverse verhalenvertellers houden verhaal Prins Frederik levend

14 februari 20232 minute read

Wassenaar heeft zeven kersverse verhalenvertellers. Zij zijn speciaal opgeleid om het Wassenaarse verhaal van Prins Frederik en zijn Parkenroute te vertellen. Afgelopen week rondden de deelnemers de cursus ‘verhalen vertellen’ af. Wethouder Bart Boon (Cultureel erfgoed) overhandigde de cursisten bij de afsluiting van de cursus het boek ‘Het verhaal van Wassenaar’, dat over de geschiedenis van Wassenaar gaat.

Wethouder Bart Boon: ‘Het is belangrijk dat de verhalen van Wassenaar doorverteld worden en daarmee levend gehouden. Ik ben trots op deze ambassadeurs, die over de rijke geschiedenis van Wassenaar willen vertellen.’

De verhalenvertellers komen voor het eerst in actie tijdens de Kastelendag op tweede Pinksterdag. Zij vertellen dan het verhaal over Prins Frederik der Nederlanden (1797-1881), broer van koning Willem II, en De Prins Frederik Parkenroute.

De Prins Frederik Parkenroute is de historische verbinding tussen de landgoederen van Prins Frederik in Wassenaar en Voorschoten. Prins Frederik kocht in de 19de eeuw buitenplaats De Paauw. Vervolgens kocht hij nog acht omliggende buitenplaatsen in beide gemeenten. Hij liet speciaal een rondweg in zijn bezittingen aanleggen, zodat hij er lekker met zijn rijtuig doorheen kon rijden. De rondweg voerde langs mooie locaties en aantrekkelijke uitzichten. Het grootste deel van het landschapspark is nog steeds te bezoeken.

Het verhaal van Prins Frederik en zijn Parkenroute is een van de verhalen over landgoederen, die zijn ontwikkeld met steun van de provinciale erfgoedlijn Landgoederen.

Tags

GemeenteHet verhaal van WassenaarPrins Frederik ParkenrouteVerhalenvertellersWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top