Fotocredit: Coos Hübsscher

Alphen kansloos tegen ontketend Blauw-Zwart

Elbert van ‘t Slot
17 februari 20232 minute read

Blauw-Zwart continueerde afgelopen zaterdag de overwinningsreeks door Alphen met 4-0 te verslaan, waardoor de derde plaats op de ranglijst bereikt werd met maar 2 punten verschil met de koploper Nieuwkoop en met grote kans op de 2e periodetitel.

De jonge Lagerberg Verhuisgroep Combinatie startte weer, zoals we gewend waren de laatste tijd, met overtuigend voetbal. Het middenveld werd weer direct in bezit genomen onder de bezielende leiding van Kim Theil, die weer een hoofdrol vertolkte met zijn maten Mark van der Does en de stuwende Kaj Kronenburg op 10. De achterhoede onder leiding van Ali Abbach met op de achtervleugels Tommy de Jong en aanvoerder Raymond Vosse en in het doel Danny Zwaan speelde weer en foutloze wedstrijd. De aanvallende lijn met Bram Smit, Bastiaan Hendriksen, Frank van de Riet en Iliass Assaban draaide de achterhoede van Alphen hoorndol door veelvuldig te switchen van positie.

Zo’n 15 minuten voor het eindsignaal werden er nog 3 wissels doorgevoerd; Gijs van Ede voor Tommy de Jong, Calvin de Jong voor een moegestreden Bastiaan Hendriksen en Ralph de Jong voor onze flits Iliass Assaban. De ouders van de De Jong broeders stonden beretrots langs de lijn. Alle 3 een optreden in het eerste, nog even en dan spelen ze alle 3 tegelijk in 1. Dat zou mooi zijn!

Over de wedstrijd kan alleen maar positief geschreven worden over de Blauwen. Zaken als aansluiten op het middenveld, misverstanden in de achterhoede, missen van kansen, zijn niet meer aan de orde. Alle opdrachten die trainer Alan Campfens aan zijn spelers heeft meegegeven en oeverloos getraind heeft met deze Lagerberg Verhuisgroep worden automatisch uitgevoerd met een grote artistieke inhoud. Jammer dat Blauw-Zwart middenvelder Dunke Lagerberg dit als speler even niet mee maakt vanwege een langdurige blessure..

De tweede helft was een exacte kopie van de eerste helft, de Blauwen versaagden niet. Een mooie 4-0 overwinning met even zo mooie doelpunten van Bastiaan, Bram, Iliass en Kaj.

Alphen probeerde nog de wedstrijd wat meer aanzien te geven, maar slaagde daar niet in, hetgeen uitmondde in een aantal overtredingen waarvan één zo fors dat nummer 8 van Alphen met een rode kaart kon gaan douchen. Maar de prima leidende scheidsrechter Gideon Begeer had de wedstrijd verder geheel in de hand, niets ontging hem wat er op het veld gebeurde. Chapeau!

Op 4 maart vervolgt Blauw-Zwart de competitie tegen Stompwijk ’92.