Skip to content

Drie bijzondere kunstuitingen in Museum Voorlinden (met video)

Kunstredactie
17 februari 20232 minute read

In Museum Voorlinden zijn drie bijzondere kunstuitingen te zien. Onze kunstredactie nam een kijkje.

Rinus van de Velde

Fictie en realiteit, maar ook woorden en beelden vloeien samen in het werk van Rinus Van de Velde (1983). De kunstenaar noemt zichzelf ‘the armchair voyager . ‘Met tekeningen, sculpturen, installaties, foto’s en films bouwt deze Belgische totaalkunstenaar de absurdistische verhalen na die zich in zijn hoofd afspelen. Zijn tekeningen getuigen van de kern van zijn werk:  Dagdromen. De schrijver verbeeldt zich een leven dat hij nooit heeft gehad. Dagdromen is voor de kunstenaar belangrijker dan de realiteit.

De tentoonstelling is te zien van 11 februari tot en met 29 mei 2023.

Herwig Ilegems

Tegelijkertijd is het eerste kunstproject ‘Head to Head’ van Herwig Ilegems (1962) te aanschouwen. Een letterlijke tête-à-tête met verschillende dieren. Ilegens legt voorzichtig zijn voorhoofd op de snavel, neus of het voorhoofd van een dier. Laat die dit toe? Ilegems heeft geen idee. Hij wil het dier niet dwingen en probeert daarom eerst een vertrouwensrelatie te laten ontstaan. Voorlinden heeft de Nederlandse première van deze vertederende korte film.

Philip Vermeulen

Door tennisballen met zo’n 150 km per uur te laten knallen tegen twee enorme klankkasten (zie video), maakt Philip Vermeulen de meest funky ritmes en strakke beats. Zijn indrukwekkende installatie Boem Boem is voor het eerst in een museum te ervaren in Voorlinden op 11 en 12 februari en van 18 februari tot en met 5 maart . Een leuk concept, waarvan de (klein)kinderen in de voorjaarsvakantie volop zullen kunnen genieten.

Boem BOem

Tags

Kunst in WassenaarMuseum VoorlindenrecensieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top