Skip to content

“Continue in beweging en nooit saai!”

Vrijwilligerscentrale Wassenaar
21 februari 20232 minute read

Sinds januari 2022 is Inge van der Ploeg de Vrijwilligerscentrale Wassenaar komen versterken. Als consulent maakt ze een zo goed mogelijke match tussen vrijwilligers en organisaties die vrijwilligers zoeken. Samen met haar collega consulenten maakt ze gebruik van de website, de online vrijwilligers vacaturebank en een uitgebreide database.

“Na een paar jaar in het buitenland te zijn geweest keerden we terug naar Wassenaar. Graag wilde ik een bijdrage leveren aan de maatschappij via vrijwilligerswerk. Ik heb nog geen seconde spijt gehad en ik ben blij dat ik nu deel uitmaak van dit enthousiaste team.” Inge vindt het belangrijk een maatschappelijke bijdrage te kunnen leveren. Het geeft haar dan ook veel voldoening als ze een potentiële vrijwilliger door heeft kunnen sturen en het een goede match blijkt te zijn met de organisatie. “Zo draag je toch een beetje bij aan integratie en participatie van Wassenaarders en aan de Wassenaarse samenleving.

Fotocredit: PR

Zo stimuleer je mensen om mee te doen en breng je mensen samen die misschien langs elkaar leven.” Wat dit werk zo leuk en ook leerzaam maakt is volgens Inge, dat mensen zich aanmelden om vrijwilligerswerk te gaan doen. Iedereen heeft een verschillende achtergrond, verhaal en motivatie om te helpen. “Ik ben pas een jaar vrijwilliger maar het heeft mij al zo veel gebracht, boeiende collega’s, respect ook voor de vrijwilligers die al 25 jaar vrijwilliger zijn. De waardering is ook erg fijn en je krijgt een inkijkje in alles wat er aan vrijwilligerswerk is te doen! Het is continue in beweging en nooit saai!” Vrijwilligers en actieve burgers dragen bij aan sociale verbindingen in wijken, buurten, dorpen en steden. Inge noemt vrijwilligers dan ook ‘het cement’ van de samenleving, want je maakt als vrijwilligers het verschil in iemands dag, je helpt een ander, op een manier die bij jou past.  “Vrijwilligerswerk doet er toe, en hoe!”

Wil jij ook in gesprek met een van onze consulenten over vrijwilligerswerk? Inge en haar collega zijn iedere maandagochtend aanwezig en haar andere collage consulenten op de  donderdagochtend van 9.30 tot 12.00! Natuurlijk kan je ook alvast een kijkje nemen op onze vacaturebank!
www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl | Van Heeckerenstraat 2 Wassenaar | info@vrijwilligerscentralewassenaar.nl | 070-5113133

Tags

VCWVrijwilligers aan het woordVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Rijbewijskeuringen CBR In Wassenaar
Back To Top