Skip to content
Winnaar de Kievietschool, v.l.n.r. Ian Creyf, George Ren, Adam lakbiach en Pepper Ren. Fotocredit: Tamara van der Weele

Kievietschakers weer Wassenaars kampioen

Eric van der Marel
22 februari 20232 minute read

Voor de vierde keer in successie is de Kievietschool Wassenaars schaakkampioen geworden. Na zes keer een 4 – 0 overwinning was het kampioenschap een ronde voor het einde al een feit.

In totaal deden er 24 teams mee van acht verschillende scholen. Het Kievietschaakteam, vorig jaar zevende van Nederland, maakte de favorietenrol ruimschoots waar. Een score van 100% aan matchpunten (16 na 8 ronden) en 30 bordpunten uit maximaal 32 laat weinig te wensen over. De laatste 2 ronden werd er met 3 – 1 gewonnen. Het team bestond uit Adam Lakbiach, George Ren, Ian Creyf en Pepper Ren, van wie de eerste drie met 8 uit 8 alles wonnen.

Op de tweede plaats eindigde de Nutsschool met als topscorers Jagger Meevis en Thomas Egberink met 6 uit 8. De eindstand aan kop: 1. Kieviet 16 mp, 2. Nuts 12 mp, 3. Bloemcamp 10 mp, 4, ASH 9 mp, 5. Herenweg 8 mp, 6. Montessori 7 mp, 7. Kieviet 2 9 mp, 8. Nuts 2 8 mp, 9. Bloemcamp 2 5 mp, 10. ASH 2 5 mp, 11. St. Jan Baptist 4 mp, 12. Herenweg 2 3 mp. De top-vier kwalificeert zich voor de HSB-wedstrijden op 19 maart. Vermeldenswaardige scores waren er voor Rushab Katta en Vince Sivok (beiden ASH) met 5,5 punt, Mila de Wind (Herenweg en invallend voor haar broer) 5 punten, Olis en Klio Esvelt (Montessori met 5,5 resp. 5 punten), Danesh Baynath en Finn Gordon (beiden Kievietschool) 6,5 resp. 6 punten en Harmen van Leeuwen (Bloemcamp) 6 punten.    

In de B-categorie voor de jongere spelers t/m groep 5 won de Nuts de ene poule vlak voor de St. Jan Baptist, terwijl in de andere poule de ASH de Montessori naar de tweede plaats verwees. De Nuts won in de finalewedstrijd met 2,5 – 1,5 tegen ASH. In de strijd om de derde plek versloeg de Baptist de Montessori met 4 – 0. In het winnende Nutsteam speelden Reyn Hu, Yuetong Wang, Mats Kraaier en topscorer Daan Shen, die 5,5 uit 6 haalde.

Overige topscorers driemaal 100% voor Adam Hany (Baptist), Anya Venkatesh (ASH) en Stefan van der Kuip (Bloemcamp) met 6 uit 6, terwijl Kian Gholomi en Lisa Williams slechts een half puntje verspeelden. Lily Labre (ASH), Harun Hany (Baptist), Pelle van Ierland (Herenweg), Luuk Pous van Schaik, Nicole Kamphuis en Sjors Mulders (Kieviet) en Vasylysa Kravtsova (Den Deijl) zitten daar met 5 uit 6 net achter.  

Tags

Schoolschaken
Gerelateerde artikelen
Back To Top