Skip to content

HartvoorWassenaar: De carnavalscoalitie!!

25 februari 20233 minute read

Het is nu zeker. We hebben een coalitie. Die bestaat uit 5 partijen: PvdA,DLW,D66,CDA en VVD.

Samen 11 van de 21 zetels in de raad. Een echte carnavalscoalitie, met een carnavalsaantal en tot stand gekomen in het carnavalsweekend.

Het is ook de meest linkse coalitie die Wassenaar ooit gekend heeft.

Opdracht van de raad

De opdracht aan de formateur, van alle partijen in de raad, was om een zo breed mogelijke coalitie tot stand te brengen. Die voldoende stabiel is.

En dan kom je met de kleinst mogelijke meerderheid, met bij elkaar geraapte partijen die elkaar een paar maanden geleden nog de tent uitvochten.

Geen coalitie met VVD

Bijzonder is dat de drie partijen, HartvoorWassenaar, Wassenaar Lokaal! en GroenLinks samen met de VVD in de afgelopen coalitie zaten.

HartvoorWassenaar heeft verdere samenwerking met de VVD afgewezen. Onze redenen om niet met de VVD te willen, zijn vooral omdat je niet weet of zij hun afspraken nakomen. Wij vinden betrouwbaarheid heel belangrijk. En eerlijkheid, zowel naar ons als naar de Wassenaarders. Daarnaast heeft de VVD geen enkele visie op de toekomst van Wassenaar en zijn ze niet in staat om behoorlijke Wassenaarse wethouders te leveren. En dan doet de onzinnige discussie over de “steentjes in de Langstraat” voor bijna €5mln er eigenlijk al niet meer toe.

Winnaars

HartvoorWassenaar en GroenLinks zijn de winnaars van de afgelopen verkiezingen,  

En daarmee wordt het tekort van de carnavalscoalitie meteen aangetoond. Kiezers stemmen en geven een richting aan. Daarom zijn winnaars zo belangrijk.

Want kiezers vertellen daarmee dat ze de richting van de winnaars op willen.

En wanneer de verliezers bij elkaar gaan zitten, zoals nu gebeurt, dan wordt de Wassenaarse kiezer genegeerd. Er spreekt geen ambitie uit.

Macht en verval

Het roept vragen op wanneer je zo aan “de macht” blijft vastklampen. Dan sta je verbetering in de weg. In 2006 had de VVD in haar eentje 11 zetels. Nu heeft de VVD die 11 zetels nog steeds, maar wel samen met CDA,D66,PvdA en DLW. Dat is geen teken van kracht.

Verwachtingen

Wat kun je verwachten? Ieder van de 5 partijen in de carnavalscoalitie heeft de mogelijkheid om een besluit tegen te houden. Doet er een van de coalitiepartijen niet mee, dan heeft de carnavalscoalitie geen meerderheid meer. De ervaring leert dat veel besluiten dan worden uitgesteld, omdat een van de partijen het anders ziet. Bovendien worden moeilijke onderwerpen op voorhand al gemeden en steeds vooruitgeschoven. 

De Wassenaarders

Het gaat HartvoorWassenaar en de mensen van HartvoorWassenaar alleen maar om de Wassenaarders. En daar zullen we ons de komende tijd, met het oog op de volgende verkiezingen, volledig op blijven richten. En ons tot het uiterste er voor inspannen.

En met 5 zetels heb je heel veel invloed. Voor de Wassenaarders. En voor de zelfstandigheid van de Wassenaarders.

HartvoorWassenaar. Henri Hendrickx

Solide. Het klopt

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top