Skip to content

Ingezonden: Verbazing, verwondering en bewondering

Brenda Hagen
25 februari 20233 minute read

Als oud-raadslid heb ik de afgelopen maanden met interesse (en hier en daar kromme tenen) gekeken naar de raadsvergaderingen en volg ik de ontwikkelingen na de verkiezingen op de voet.

Allereerst hulde voor voormalig wethouder Klaver dat zij de olifant in de kamer durfde te benoemen. De bestuurscultuur is onveilig, zoals ik ook heb ervaren. Dit gaat Berenschot nu onderzoeken en opmerkelijk daarbij is dat het niet over personen zal gaan. Opmerkelijk, omdat eerder door BING juist een onderzoek naar de acties van personen is gedaan en dat een nu met open armen ontvangen coaltielid dus diverse uitspraken had gedaan waarmee de Wassenaarse Seksrel nog hoger opgespeeld werd. In de volksmond heet dit raadslid “ik creëer een rel en dat is mijn verdienmodel”. Het heeft de inwoners van Wassenaar meer dan € 100.000,00 gekost en een veroordeling van een raadslid opgeleverd. Ook volgde er de landelijke rel die de Nazitweet genoemd werd. Inmiddels wordt ook het Tweede Kamerlid van de FVD, Pepijn van Houwelingen, door het OM vervolgd.

Mij viel qua bewondering ook op de Lokaal Wassenaar! niet meedoet in de coalitie en principieel vasthoudt aan de eigen waarden en normen. In mijn tijd als raadslid heb ik gezien dat Lokaal Wassenaar! een loyale coalitiepartner is en daarnaast binnen de eigen lijnen van de partij zich richt op de kiezers die hen verkozen hebben. Hoewel ik het voor de helft met hen eens was, was duidelijk waar de partij voor stond. Daarnaast hebben zij een goede wethouder voorgedragen. Dhr. Boon is uitermate kundig in zaken zoals bouwen en wonen. Het was voor mij persoonlijk teleurstellende dat wethouder Boon bij de NOS aangaf dat een dwang naar gemeenten mbt sociale woningbouw niet nodig is. Daar ben ik het zeer met hem oneens, maar herkende het beleid van de afgelopen vier jaar.

Het verbaast mij dat er weer een rondje nieuwe wethouders gekozen gaan worden, gezien het feit dat de huidige wethouders niet zijn opgestapt. Ook zijn zij niet ontslagen. Overigens is dit ook niet nodig volgens de wet. Nog een grotere verbazing is het feit dat het onderzoek dat de gemeenteraad en het college hebben ontvangen mbt de wethouderselectie en procedure.

Open, integer, transparant bestuur waren de opdracht van de gemeenteraad aan de nieuwe burgemeester. Aangezien de gemeenteraad een afvaardiging is van de inwoners, zou dit toch terug te vinden moeten zijn in alle processen die gaande zijn en in het verleden liggen.

Terwijl menig Wassenaarder letterlijk in de kou zit, zal de gemeenteraad hen nog meer gaan kosten.

Maar goed vol verbazing, verwondering en bewondering zal ik de aankomende tijd de gemeentelijke politiek volgen.

Brenda Hagen

DITdus!

Tags

IngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top