Skip to content
Fotocredit: PR

Wassenaarder in het FD en in de halve finale van de Philips Innovation Award!

Max Nijman
25 februari 20232 minute read

Wat drie jaar geleden begon als studieproject, is nu verkrijgbaar als de ‘Flame Away’, een klein kunstwerk dat in ieder huishouden past. Bij het uitbreken van een brand is het gooien van dit glaswerk vaak voldoende om het vuur te blussen. “Als ik hiermee ook maar één leven kan redden, is mijn doel bereikt!” aldus de 24-jarige Max Nijman. Immidels is de jonge ondernemer verkozen als een van de impactvolle jongeren in het Financieel Dagblad 50 onder 35. Ook werd Max Nijman met Flame Away geselecteerd voor de semi-finals van de Philips Innovation Award.

Studieproject

Tijdens zijn studie kreeg Max de opdracht om een bedrijf te starten. Na veel onderzoek besloot Max hier zijn tijd aan te wijden in samenwerking met universiteiten. “Van de Vrije Universiteit heb ik veel hulp gekregen”, vertelt de Wassenaarse Max, “ik mocht gratis gebruik maken van de faciliteiten bij het ‘Demonstrator Lab’ en ook de bedrijfsbrandweer ben ik zeer dankbaar.” In het begin ben ik erg geholpen door studiegenoten en nu ook door vrijwilligers van over de hele wereld die hun vakgebied, bijvoorbeeld juridisch en marketingtechnisch, met mij delen!

De Flame Away

Na 3 jaar onderzoek was het product klaar om levens te redden. Dit kunstwerkje heeft geen onderhoud nodig, is mooi van vorm en makkelijk vast te pakken. Je kan er goed mee gooien en als je het hebt gebruikt geeft het geen extra schade. De Flame Away is van glas, het is veilig en het breekt heel gemakkelijk. Het uiterlijk van het product, dat in rood of blauw verkrijgbaar is, is ook nog eens heel fraai en past in elke kamer.

Prijzen

Gedurende het proces deed Max mee aan verschillende initatieven om feedback te krijgen en heeft hiermee ook meerdere prijzen gewonnen. Na het winnen van de Brandveiligheid Challenge van Woonzorg, won Flame Away ook de eerste prijs in de Idea phase van de Philips Innovation Award en werd Flame Away geselecteerd voor de Semi Finals. Daarnaast werd Max geselecteerd als FD Talent in de 50 meest belovende wereldverbeteraars onder 35 jaar door zijn werk aan Flame Away.

Verkooppunten

De Flame Away is te koop via de website: www.flameaway.nl, via bol.com maar ook in een aantal winkels in Wassenaar, zoals Van Deursen Sanitair en Schoenmaker Berkenfeld.

Tags

Brand bestrijdingBrandveiligheidFlame AwayInnovatieMax NijmanStartupWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top