Skip to content

VVD de duinen in op zoek naar nieuwe balans tussen wonen, werken en natuur

VVD Zuid-Holland
6 maart 20232 minute read

Begeleid door de Haagse ecoloog Vincent van der Spek zijn de VVD Zuid-Holland en de VVD Den Haag gaan vogelspotten in duingebied Meijendel. De volksvertegenwoordigers gingen daar met geïnteresseerden het gesprek aan over de manier waarop onze duinen en natuur veranderen, en de rol van stikstof daarin.

Duingebied Meijendel is voor veel inwoners van Den Haag en Wassenaar een geliefde plek om te wandelen en fietsen. VVD-Statenlid Jeroen van Dijken: “In de coronatijd hebben we gezien hoe belangrijk de natuur is voor ons allemaal. Maar die natuur staat onder druk. Het is dus belangrijk het groen te beschermen. We moeten naar een nieuwe, gezonde balans tussen wonen, werken en schone natuur.”

De VVD Zuid-Holland heeft er vertrouwen in dat boeren, natuurbeheerders en overheid samen tot eerlijke en werkende oplossingen komen voor het stikstofdossier. Van Dijken: “Innovatie is een belangrijk deel van de oplossing en maatwerk per gebied moet mogelijk zijn. Daarnaast vinden wij dat ook andere sectoren hun bijdrage moeten leveren. De stikstofcrisis is een grote uitdaging, net als de energietransitie en het vastlopende verkeer. Ik blijf mij er de komende jaren graag persoonlijk voor inzetten om oplossingen te vinden en Zuid-Holland nog mooier te maken.”

Op de foto ecoloog Vincent van der Spek, VVD-statenlid Jeroen van Dijken (midden), en Haags VVD-gemeenteraadslid Chris van der Helm (rechts). Fotocredit: PR

Tags

IngezondenProvinciale StatenverkiezingenVVD Zuid Holland
Gerelateerde artikelen
Back To Top