Skip to content
Avalex Compostdag
Fotocredit: Avalex

Avalex doet mee aan de landelijke Compostdag op zaterdag 25 maart 2023! 

Avalex
7 maart 20232 minute read

De Compostdag is een dag die Avalex niet onopgemerkt voorbij wil laten gaan. Een groot deel van het compost hebben we namelijk te danken aan het ingezamelde GFT en etensresten van onze inwoners! Als GFT en etensresten goed gescheiden wordt ingeleverd maken we daarvan compost en biogas. Een groot deel van de inwoners van ons Avalex-gebied doet dit al goed. Daarom willen we hen bedanken voor de inspanningen om groente-, fruit-, etensresten, tuinafval en ander groenafval gescheiden aan te leveren en krijgen zij hun ingezamelde grondstoffen terug in de vorm van gratis compost!

GFT scheiden, daar krijg je wat voor terug

Inwoners van de gemeenten Delft, Midden-Delfland, Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk en Wassenaar kunnen op vertoon van de Avalexpas zelf compost scheppen op vijf locaties. Op de verschillende locaties scheppen ook wethouders van de diverse gemeenten mee. Daarnaast is op de locaties Delft en Rijswijk een informatiekraam aanwezig waar inwoners mee kunnen doen aan een prijsvraag.

Avalex raadt aan om een stevige zak of een emmer mee te nemen om de compost in te vervoeren en er op tijd bij te zijn, want op is op. Ook inwoners van een wijk, straat of flat waar GFT en etensresten niet gescheiden wordt ingezameld, zijn welkom om compost te komen scheppen. In het nieuwbericht op www.avalex.nl staat een overzicht van de vijf locaties die speciaal voor deze dag geopend zijn van 8 tot 17 uur. 

Goed voor het milieu! 

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo legt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. Twijfels over wat er in de container voor GFT en etensresten mag? Kijk op www.avalex/gft/ voor meer informatie.

Tags

25 maartAvalexCompostLandelijke CompostdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top