Skip to content

Wassenaars D66-kandidaat Eerste Kamer: groene keuzes lonen

7 maart 20232 minute read

Ze woont ruim twintig jaar in Wassenaar en is er inmiddels alweer bijna tien jaar actief voor D66. Met veel plezier zet oud-fractievoorzitter in onze raad en huidig D66 Wassenaar-voorzitter Marion Gout-van Sinderen zich in voor de gemeente. “Wassenaar is een fijn en vriendelijk dorp met een gezellig centrum en goede faciliteiten. We hebben hier echt alles bij de hand: leuke winkels en restaurants, de natuur, het strand. De sfeer is gewoon heel prettig hier.”

Marion Gout – van Sinderen. Fotocredit: PR

Marion Gout-van Sinderen (68) staat op de kandidatenlijst van D66 voor de Eerste Kamer en roept iedereen in Wassenaar op naar de stembus te gaan om een stem uit te brengen voor de Provinciale Staten en daarmee ook voor de Eerste Kamer. “Deze verkiezingen zijn ook voor ons in Wassenaar enorm belangrijk. De provincie moet er voor zorgen dat er voldoende woningen worden gebouwd, dat de kwetsbare natuur beter beschermd wordt en dat er voldoende plek in deze drukke regio is om te sporten, te fietsen en te wandelen. De provincie is ook enorm belangrijk voor het verkeer, bijvoorbeeld voor de N44. Ik hoop echt dat we hier samen met de provincie stappen gaan kunnen zetten om de weg die ons dorp in tweeën deelt af te waarderen.”

De van huis uit econome heeft zich als ervaren bestuurder – ze was onder meer plaatsvervangend secretaris-generaal bij Defensie en president-directeur bij Prorail – in de gemeente Wassenaar sterk ingezet voor een goede bestuurscultuur. “Een politiek rustige omgeving is een belangrijke voorwaarde voor goede besluitvorming. Ik geloof niet in kabaal en golven, waarbij tegenstelingen worden uitvergroot. Ik heb me de afgelopen periode als raadslid graag voor een goede politieke sfeer en bestuurlijke rust ingezet. Je bent misschien wat minder zichtbaar, maar het geeft wel de ruimte om tot goede besluiten te komen. De afgelopen raadsperiode kon het college in goede sfeer, zonder gedoe en politieke hypes, besturen. Ik wens dat ook de nieuwe coalitie toe. Het leek me goed dat bij D66 de jonge generatie nu het stokje overneemt, maar ik zal mijn bestuurlijke ervaring hiervoor graag blijven inzetten.”

Als D66’er hoopt ze dat we meters kunnen gaan maken voor de natuur en voor verduurzaming. “Wassenaar en de provincie hebben elkaar hiervoor nodig. Groene keuzes lonen”, aldus Gout-van Sinderen.

Tags

D66IngezondenProvinciale StatenverkiezingenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top