Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart wint ternauwernood in Stompwijk

Elbert van ´t Slot
10 maart 20232 minute read

De kop van dit verslag doet vermoeden dat De Lagerberg Verhuisgroep   combinatie onder grote druk heeft gestaan, niets is minder waar. Blauw-Zwart, onder de zeer betrokken leiding van trainer Alan Campfens, had deze wedstrijd met een groot verschil in doelpunten kunnen afsluiten. Twee doelpunten, gescoord door Ali Abbach en Quint van der Ploeg, beide verdedigers

De eerste helft kenmerkte zich door  de snelheid waarmee Blauw-Zwart zich naar voren bewoog en het midden veld direct in bezit nam. De tegenstander, ook een jonge ploeg, schakelde al snel over op de counterstand.

In de eerste minuut lag de bal al in het vijandelijke doel, omdat Iliass het de keeper moeilijk maakte in de 5 meter bij een lange, hoge bal, waarbij de keeper misgreep. Scheidsrechter Herwin van der Maat zag er een overtreding in en keurde de goal af. Dit was ook het enige minpuntje, de gehele wedstrijd floot hij onberispelijk zonder een kaart te trekken. Was ook niet nodig, een zeer sportieve wedstrijd.
Blauw-Zwart vleugelspelers Iliass Assabban en Bram Smit draaiden hun directe tegenstanders helemaal do,l gevolgd door de meest prachtige voorzetten waardoor de opkomende medespelers regelmatig in kansrijke posities werden gebracht. Na 15 minuten schoot de goed meegekomen Ali Abbach op aangeven van Iliass snoeihard de 0-1 binnen.

Maar het was weer zo’n wedstrijd waarin de kansen zich niet vertaalden in doelpunten. Ballen hoog over of net naast, te zacht ingeschoten, in de handen van de keeper…

De tegenstander vertoonde zich zeer weinig voor het Blauw-Zwart doel, zo werd hij terug gedrukt. Maar 2 minuten voor het einde van eerste helft werd de verdediging van Blauw-Zwart toch uitgespeeld en schoot de spits van Stompwijk diagonaal de 1-1 binnen.

De tweede helft werd door Stompwijk sterk in gezet. Maar de conditie liet zich gelden, dus de lange bal werd door hen vele malen gehanteerd.

Bij de Blauwen werden nog twee wissels ingezet, Bastiaan eruit voor Calvin en wat later de  moegestreden Kaj  eruit en Xander erin. Inmiddels had Quint met een prachtige schuiver de stand op 1-2 gebracht.
In de laatste minuut moest Blauw-Zwart keeper Danny Zwaan zich nog een keer strekken om een inzet van de spits van Stompwijk vlak voor het eindsignaal te keren.

De tweede periode is op een haar na gevild. Om die te winnen is een thuiszege op Koudekerk noodzakelijk, terwijl Nieuwkoop in de topper tegen Aarlanderveen dan punten moet laten liggen.