Skip to content
Fotocredit: PR

Leiderdorps Kamerkoor gaat solo

Leiderdorps Kamerkoor
12 maart 20232 minute read

Meer dan tien solisten en een Nederlandse première maken het concert COMPASSIE tot een bijzonder concert. Het Leiderdorps Kamerkoor zingt o.l.v. Angeliki Ploka en met begeleiding van Jaco van Leeuwen op orgel, werken van Poulenc, Schütz, Karagkezidis en Liszt. De meer dan tien solisten tijdens dit concert zijn allen lid van het koor.

Het concert is op 25 maart 2023, 20:15 uur in de Sint-Petruskerk, Lammenschansweg 40a te Leiden.
Meer informatie op: www.leiderdorpskamerkoor.nl.
In dit concert hoort en ziet u het koor in diverse samenstellingen en opstellingen die tezamen een beeld geven van zowel het koor als de rijkdom van deze koorwerken uit verschillende periodes.

Tijdens dit concert zal beeldend kunstenaar en vormgever Willem Hesseling ons meenemen naar zijn werk en ‘schilderen’ hoe zijn kruiswegstaties ontstaan zijn in deze tijd.

Het Leiderdorps Kamerkoor brengt vier werken voor het voetlicht die ieder zijn geschreven vanuit een andere invalshoek. Zo baseert Poulenc zich in zijn Quatre motets pour un temps de pénitence uit 1939 op teksten voor de liturgie uit de lijdensweek, gebruikt Liszt in Via Crucis, geschreven in 1978/1879, de kruiswegstaties als inspiratiebron, componeerde Schütz in 1635 de Musikalische Exequien, een werk voor de begrafenis de begrafenis van de grootgrondbezitter Graf Heinrich ‘Posthumus’ Reuss en geeft Karagkezidis in Secret Supper de sfeer weer tijdens het Laatste Avondmaal. Secret Supper beleeft tijdens dit concert zijn
Nederlandse première.

Kaarten voor dit concert kosten in de voorverkoop € 20,00 en € 25,00 aan de kerk en zijn verkrijgbaar via www.leiderdorpskamerkoor. nl, bij de leden van het koor en aan de kassa op de avond van het concert.

Het Leiderdorps Kamerkoor heeft ca. 25 leden. Het brengt afwisselende programma’s
met repertoire vanaf de barok tot de 21e eeuw, zowel a capella als met instrumentale
begeleiding.


Tags

ConcertLeidenLeiderdorps KamerkoorSint Petruskerksolisten
Gerelateerde artikelen
Back To Top