Skip to content
Dhr. Werkhoven krijgt de gemeentelijke legpenning overhandigd door burgemeester Leendert de Lange. Fotocredit: Herman van der Woude.

Gemeentelijke legpenning voor G.C.A. (Gerrit) Werkhoven

14 maart 20232 minute read

Tijdens de afscheidsreceptie van brandweer vrijwilliger G.C.A. (Gerrit) Werkhoven reikt burgemeester Leendert de Lange hem rond 20.00 uur de gemeentelijke legpenning uit. Zijn afscheid uit repressieve dienst twee jaar geleden viel destijds in het water vanwege de coronamaatregelen. Nu, twee jaar later, krijgt hij bij zijn definitieve afscheid alsnog de lokale blijk van waardering voor zijn jarenlange inzet voor de veiligheid van de Wassenaarse inwoner. De afscheidsreceptie is op zaterdag 11 maart van 19.30-22.00 uur in de Brandweerkazerne aan de Johan de Wittstraat in Wassenaar.

G.C.A. (Gerrit) Werkhoven – 69 jaar

Op 1 december 1970, op zijn zeventiende verjaardag, meldde Gerrit Werkhoven zich bij de vrijwillige brandweer in Wassenaar. Hij stopte in Wassenaar toen hij in dienst trad als beroeps bij de brandweer in Rotterdam. In 1999 kwam de heer Werkhoven weer terug op zijn vertrouwde plek als vrijwilliger bij Wassenaar in repressieve dienst. Hij draaide piketdiensten, volgde de nodige opleidingen en oefenavonden en rukte uit bij brand en andere calamiteiten. Momenteel is hij met pensioen maar nog steeds inzetbaar. Hij heeft de rang van Hoofdbrandwacht en houdt zich bezig met het wegwijs maken van nieuwe vrijwilligers binnen de organisatie. Dat zijn beroep ook thuis een grote rol speelde, blijkt wel uit het feit dat drie zonen van hem ook bij de brandweer zijn gegaan, waarvan twee nog steeds in actieve dienst. En binnenkort gaat ook zijn kleindochter de opleiding volgen.

Burgemeester Leendert de Lange voegt hier nog een persoonlijke noot aan toe: “Het doet mij goed om deze zeer ervaren brandweerman, Gerrit Werkhoven, uit te zwaaien met de legpenning van Wassenaar. Zijn jarenlange inzet en vakmanschap is weer een inspiratie voor nieuwe brandweervrijwilligers. Zo wordt het vlammetje doorgegeven in het belang van onze veiligheid.“

VRH – Haaglanden

De Veiligheidsregio Haaglanden is in 2010 opgericht en is één van de 25 veiligheidsregio’s in Nederland. De kazerne Wassenaar aan de Johan de Wittstraat valt onder de afdeling Brandweerzorg en telt momenteel 11 beroepsmedewerkers en 28 vrijwilligers.

Tags

GemeenteGemeentelijke LegpenningGerrit WerkhovenUitreikingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top