Skip to content

Ingezonden: Kies op 15 maart voor stilte. Stilte is ook recreatie

Thea Messemaker
14 maart 20232 minute read

Er is de laatste tijd veel te doen over het nationale duinpark Meijendel. Bij Boerderij Meijendel zou een waterpretpark moeten komen. Het is onderdeel van de recreatieplannen van Dunea, de natuur- en waterbeschermer van onze duinen. Dat omwonenden daar niet blij mee zijn begrijp ik.

Het zal gepaard gaan met toename autoverkeer, parkeerdruk en nog meer mensen in het duingebied. Wat ik van Dunea en andere betrokkenen waaronder De Vrienden van Wassenaar niet goed begrijp is dat stilte ook recreëren is. In de stilte van de duinen wandelen en een fietstochtje maken en in de stilte van de duinen op een bankje zitten en je meegebrachte boterham opeten. Waarom moeten sommige mensen van stiltegebieden recreatieve pretparken maken? Neem bijvoorbeeld de Bosjes van Pallandt, dat was nog een heerlijk ouderwetse bosschage waar ik graag even wandelde. In stilte.

Maar ook hier zijn vele bomen omgehakt om plaats te maken voor trimtoestellen. Moest dat nou daar? In een wat donker, vochtig bos. Op het veld van de Hofcampweg had een trimparcours vele malen beter gepast. Dat werkt dan veel beter als een sportieve ontmoetingsplek waar veel behoefte aan is nu buurthuizen bijna overal gesloten worden.

Ik hoop van harte dat het nieuwe college inziet dat stilte ook recreëren is. Er zijn veel mensen waaronder ik die van de stilte in de natuur houden. Ook om de hoek. We hebben al genoeg pretnatuur. En Dunea, plaatsen jullie dat kleine restaurantje in de duinen tussen Wassenaar en Katwijk weer terug? Wat was dat een heerlijke, rustige plek waar je alleen lopend of met de fiets kon komen om er wat te drinken. Aan alle inwoners van Wassenaar vraag ik dringend: kies voor Wassenaar Stiltedorp. Stem op 15 maart op een partij die voor de natuur is!

Thea Messemaker

Tags

IngezondenrecreatieWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top