Ga naar hoofdinhoud
Blauw Zwart
Fotocredit: Coos Hübscher

Winnend Blauw-Zwart aan de leiding in derde klasse

Henk Goulooze
17 maart 20233 minute read

Blauw-Zwart wint dik verdiend met 4-1 van mede-runner up Koudekerk. Het uitstekende spel van de afgelopen weken wordt daarmee beloond met de koppositie van de derde klasse A. De stand is tijdelijk door de afgelasting van de wedstrijd tussen de twee voormalige koplopers Aarlanderveen en Nieuwkoop.  Volgens de laatste berichten wordt deze wedstrijd op 8 april ingehaald.

Maar duidelijk is wel dat het degelijke en flitsende Blauw-Zwart voor geen enkele tegenstander in de derde klasse bang hoeft te zijn.

Trainer Alan Campfens ziet de discipline en duidelijke taakverdeling die hij in de mix van ervaring en jong talent heeft gebracht wekelijks beloond worden. Als er foutjes worden gemaakt springen de medespelers in de bres. Als er doelpunten worden gemaakt dan zijn ze vaak van een uitstekende kwaliteit. Het geloof in eigen kunnen, zo zien de enthousiaste supporters, spat van de ploeg af. Waar het andere jaren nogal eens ‘net niet’ was, is het nu: ‘net wel’.

De mannen van de Lagerberg Verhuisgroep lieten er afgelopen zaterdag geen gras over groeien. De supporters zaten krap anderhalve minuut toen de dekselse Iliass Assabban een voorzet die over de Koudekerkse verdediging heen plofte met een bekwame schuiver in de hoek van de goal van de bezoekers tot 1-0 promoveerde. Uit de daarna volgende aanvalsgolven van de Schulpwei-bewoners kwamen tal van kansen. De supporters zaten op het puntje van de tribunebanken. In de 25ste minuut volgde de a-typische beloning voor de weer zeer actieve pingeldoos Kaj Kronenburg: dit keer met een prachtige volley scoorde hij de 2-0.

De fraaiste goal bracht de supporters kort voor de rust in vervoering. De Blauwen toverden een één-keer-raken-combinatie via een aantal schijven voor, die al even bekwaam door Bastiaan Hendriksen werd afgerond (3-0).

Waarschijnlijk nog onder de indruk van al die mooie goals bleken de Blauwen na de thee niet bij de les. Koudekerk kon nog voordat iedereen uit de kantine kwam uit een onoverzichtelijker scrimmage de 3-1 scoren. De bezoekers veerden even op. En omdat de voortreffelijk fluitende scheids Manuel Uijttewaal zijn plan om iedereen zoveel mogelijk te laten voetballen en de wedstrijd niet plat te fluiten, gebalanceerd uitvoerde, bleef de wedstrijd boeiend met hachelijke situaties voor beide doelen.

In die tweede helft was tenslotte de terugkeer in de hoofdmacht van de lang geblesseerde Dunke Lagerberg vermeldenswaard. Al was het alleen maar omdat hij in de 77e minuut met zijn specialiteit, een fraaie kopbal, de 4-1 liet aantekenen.

Komende zaterdag treedt Blauw-Zwart in Leiden aan tegen Lugdunum.

Tags

Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Back To Top