Skip to content
Fotocredit: Vrijwilligerscentrale Wassenaar

Wassenaar steekt de handen uit de mouwen tijdens NLdoet!

Vrijwilligerscentrale Wassenaar
20 maart 20233 minute read

Afgelopen vrijdag en zaterdag hebben tal van mensen zich weer ingezet tijdens NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Door heel  Nederland heen kon je je opgeven voor verschillende leuke activiteiten. Zo ook in ons prachtige dorp Wassenaar. Met deze activiteiten hebben inwoners zich ingezet om het dorp nog mooier te maken. Met elkaar hebben ze zich ingezet en is er veel hulp geboden.
Zo is op vrijdag het bedrijf Heyday gaan helpen bij de verfklus van Scouting de Paauw. Met maar liefst negen mensen hebben ze de enorme klus in 1 dag geklaard en zijn de balken groen geverfd.

Onze vrijwilligers Mabel, Hanneke en Cees gingen zaterdag op pad om een mooi verslag van de dag te maken. Vrijwilligers konden zich inzetten bij Scouting van Woesik met het knotten van de wilgen. Zo ziet het veld er weer netjes uit en zijn ze klaar voor het nieuwe seizoen! Bij De Plataan waren vrijwilligers aan de slag met het opknappen van de tuin door plantjes te planten. Weer een mooi voorbeeld dat vele handen licht werk maken. Vervolgens ging ons drietal richting de Jan Baptistschool en zagen ze dat groot en klein zich inzetten in de moestuin. Zodat de kinderen straks kunnen zien hoe groente groeit. Bij het bruglokaal van Gemiva werd de snoezelruimte opgeknapt met een mooie wandschildering. Ook was er veel schilderwerk te doen bij het clubhuis van de Oranjevereniging en is het clubhuis in een nieuw jasje gestoken door de vrijwilligers.

Ook de WPC Jeu de Boules vereniging ligt er weer keurig bij doordat vrijwilligers lichte opknapwerkzaamheden hebben gedaan. Stichting YMCA had ook een leuke verf- en schoonmaakklus liggen voor de vrijwilligers. Het was volop actie in de pluktuin van het Wilhelminaplantsoen. Schoffelen, onkruid verwijderen, snoeien. Iedereen was bezig om de pluktuin weer klaar te maken voor de lente en zomer. Komen jullie ook kijken als alles weer in bloei staat? 
Aan het einde van de dag sluiten Mabel, Hanneke en Cees weer af bij scouting de Paauw. Daar is de Ladies Circle Wassenaar druk bezig om een tweede laag verf op de balken aan te brengen. Zelfs de kinderen steken hun handen uit de mouwen zodat de balken er weer prachtig uit zien. “NLdoet was zeer geslaagd, we hebben veel werk verzet, het was gezellig en er zijn nieuwe contacten gelegd. Zelfs de burgemeester is zaterdagmiddag nog langs geweest.” Aldus Mirjam Franken van Scouting de Paauw.

Had jij ook graag mee willen helpen aan NLdoet, maar kon je niet op 10 en 11 maart? Niet getreurd volgend jaar vindt NLdoet weer plaats op 8 en 9 maart! Kan je niet zo lang wachten en wil je nu je handen uit de mouwen steken bij een leuke activiteit? Dat kan! In onze vacaturebank hebben wij allerlei leuke activiteiten staan. De activiteiten vindt je op www.vrijwilligerscentralewassenaar.nl.

Fotocredit: PR

Tags

Handen uit de mouwenNLdoetVCWVrijwilligerscentrale WassenaarVrijwilligerswerkWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top